Ostali sportovi

Hrvatice iznenadile Kubu!

Ivana Strahija • petak, 29.10.2010.
Hrvatice iznenadile Kubu!

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija je, nakon svih putešestvija kroz koje su djevojke morale proći, odlično startala u Svjetsko prvenstvo i u prvoj utakmici s 3:0 pobijedila renomiranu ekipu Kube.

Japanski Matsumoto danas je bio poprište nemalog iznenađenja. Autorice su bile najbolje hrvatske odbojkašice, koje su na svjetsku smotru uspjele doći nakon velikih problema u Hrvatskom odbojkaškom savezu, a samo su intervencijom Hrvatskog olimpijskog odbora plaćeni zaostaci prema Europskoj odbojkaškoj federaciji, čime je omogućeno djevojkama da ipak iskoriste ulaznicu i odu u Japan.

Na trudu su se odbojkašice predvođene Miroslavom Aksentijevićem zahvalile već u prvom kolu pokazavši zbog čega zaslužuju biti na Svjetskom prvenstvu. S 3:0 su svladale Kubu i zaprepastile cijelu dvoranu.

Vezane vijesti

Prvi set obilježile su pogreške, a prvih 10 poena zarađeno je na greškama. Hrvatice do drugog tehničkog time-outa imaju 16:13, potom i 18:15. No, uz par smečeva Wilme Salas Kubanke preokreću rezultat. Nisu međutim uspjele zadržati vodstvo jer se odličnom pokazala Mia Jerkov u bloku, a Maja Poljak donosi potrebnih +2 za 1:0.

U drugom setu opet prevladavaju poteškoće kod serviranja i primanja, a prve su se u igru vratile Kubanke. Yoana Palacios, Kenia Carcaces i Yanelis Santos lako su prolazile kroz hrvatsku obranu, što odličnim servisom ipak ispravlja Marina Miletić. Nakon izjednačenih 15:15 Hrvatska prelazi u vodstvo, mogle su naše djevojke imati 24:20 i set skoro u rukama, da servis lopta Jelene Alajbeg nije završila u mreži. Palacios s druge strane odgovara neobranjivim servisima, pa je rezultat opet izjednačen na 23. poenu. Nakon toga ni jedna ekipa ne uspijeva otići na potrebna dva poena razlike, a prevagu je konačno s dva smeča donijela Senna Ušić Jogunica.

U posljednjem setu Kubanke imaju kratko vodstvo do 5:4, kojeg naše reprezentativke preokreću dobrim blokom (Poljak) i još boljim pucanjem (Ušić Jogunica). Odgovornost za postizanje poena potom preuzima Ana Grbac, a Hrvatska ima 14:8. Kubanke preko Santos uspijevaju smanjiti na 15:14, no u vodstvo se nisu uspjele vratiti.

SP u odbojci za žene, Skupina C, 1. kolo:
Hrvatska – Kuba 3:0 (25:23, 34:32, 25:21)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.10.2010. u 06:43
    Nije mrak, nego treba biti realan in znati što očekivati. Ako izgube s Nemačkom ili Tajlandom, nisu "loše", nego je realnost. Ako je 2804 - za tebe najviše u životu emocionalno pražnjenje bez imalo uma, onda u redu...tvoja stvar- ali mislim, da je forum napravljen za osobna mišljenja , do kojeg... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.10.2010. u 22:27
    Sukomentator je bio trener Nenad Komadina, nekadašnji izbornik. Čisto da znaju svi jer HTV baš ne želi tu i tamo staviti grafiku kako bi ljudi bili upućeni i sočno ga se spominjali...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.10.2010. u 21:48
    šta reći na ovo?čestitke i curama i izborniku i svima.da imamo savez i da se ulaže novaca u hrvatsku odbojku i muška i ženska repka bi bile vrh.a što se tiče komentatora,šta se čudite ovima našima kad je njima to postao posao a ne zabava više...najbolje komentatore imaju španjolci jer oni doslovce... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.10.2010. u 20:08
    Da i mene je užasno zasmetalo komentiranje,onaj drugi komentator(ne Ozmec) je na kraju imao ton glasa kao da smo izgubili.Ozmec je bar prije znao pokazat emocije,danas kao da je bio razočaran što ovo nije ona Kuba otprije desetak godina.Uglavnom sramota je da itko uopće omalovažava uspjeh,pa ove... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.10.2010. u 18:38
    čestitke curama, odličan rezultat!
    Obrisan korisnik