Ostali sportovi

Aksentijević: "Naplaćen trud"

Ivana Strahija • petak, 29.10.2010.
Aksentijević: "Naplaćen trud"

Hrvatska je u Japanu danas slavila, s razlogom, pobijedivši ekipu Kube. Naše su odbojkašice tako naplatile rad i trud kojeg su uložile u pripreme.

Miroslav Aksentijević, hrvatski izbornik, je nakon pobjede nad Kubom prvo čestitao protivnicama na oštrom otporu koje su pružile Hrvatskoj, a zatim se okrenuo svojim igračicama: "Danas smo imali priliku pobijediti i zgrabili smo je objeručke. Mislim da se sad jasno vidi trogodišnji trud kojeg smo uložili u ovu ekipu, kao i odlične pripreme za Svjetsko prvenstvo. Pobjeda je najljepša nagrada, nadam se da možemo nakon ovog nadograditi još dobrih rezultata i ostati u Japanu što duže moguće."

Na pitanje što pobjeda znači njegovim djevojkama Aksentijević je kazao: "Mi sad živimo svoj san. Kao autsajderi smo pobijedili jednu od najvećih ekipa svijeta. Iako Kubanke možda isu počele utakmicu najbolje, mi smo držali visoki ritam i nismo im dopustili povratak. Također želim spomenuti da mi ne igramo utakmice sa šest igračica, nego s 10-11, a ekipni duh kojeg smo stvorili može nas odvesti daleko."

Vezane vijesti

Kapetanica Maja Poljak je za Hrvatsku upisala 13 poena protiv Kube, o kojoj je kazala: "Kubanke su mlade i snažne, pred njima je lijepa budućnost. No, mi smo danas pokazale da se znamo boriti."

S kubanske strane dakako nije bilo oduševljenja, a izbornik Juan Gala Rodriguez je rekao: "Moram čestitati Hrvaticama, koje su znala iskoristiti naše brojne pogreške. Mislim da su upravo naše greške presudile utakmicu. Moje igračice nisu znale dobro odgovoriti na hrvatsku igru u ključnim trenucima susreta. Za nas je prva utakmica na velikom natjecanju uvijek noćna mora koje se nikako ne možemo otarasiti. Na sreću, ova je utakmica sada iza nas, već razmišljamo o sutra."

Mnogo manje graciozna bila je u porazu kubanska kapetanica Yusidey Silie, koja je za svoju ekipu upisala tri poena: "Imale smo užasno puno pogrešaka, neforsiranih pogrešaka. Naravno da ću čestitati Hrvaticama, ali ne mislim da su baš dobro igrale."

U drugom kolu Skupine C Hrvatice sutra igraju protiv Amerikanki, susret počinje u 6 sati po hrvatskom, odnosno 13 po japanskom vremenu, dok će Kuba pokušati popraviti dojam protiv Njemica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.10.2010. u 20:05
    Bravo cure!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.10.2010. u 18:06
    Aksentijević je jedna obična pič... ali dobio je Kubu i na tome mu čestitam!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.10.2010. u 15:33
    Bravo Miro, ti si car...još da je u miru raditi, gdje bi ti bio kraj...
    Obrisan korisnik