Ostali sportovi

Izlet u London liječi rane

Mario Majdić Natrlin • petak, 29.10.2010.
Izlet u London liječi rane

London četvrtu godinu za redom ugošćuje momčadi iz NFL-a u sklopu regularne sezone. Ovaj vikend će ih posjetiti San Francisco 49ersi i Denver Broncosi, dvije momčadi kojima je ovaj put u Europu stigao kao odlična prilika da se regrupiraju uoči nastavka sezone...

Ovogodišnji "europski" dvoboj NFL sezone možda ne sadržava dvije najzanimljivije momčadi u ligi, ali će ljubitelji footballa u Engleskoj i Europi bez sumnje sa zadovoljstvom dočekati i sudar San Francisco 49ersa (1-6) i Denver Broncosa (2-5).

Obje momčadi proživljavaju izrazito turbulentnu prvu polovicu sezone u kojoj nisu imali mnogo uspjeha i ulazak u doigravanje je sada već na teoretskoj razini. Denver Broncosi su prošle nedjelje doslovno osramoćeni pred vlastitim gledalištem, nakon visokog poraza od Oakland Raidersa, 59:14. 49ersi su trebali biti iznenađenje sezone, ali su na omjeru 1-6, a najnoviji poraz stigao je protiv Carolina Panthersa (23:20), momčadi koja do tada nije imala ni jednu pobjedu.

"Mislim da je ovo za nas odlično", prokomentirao je dolazak u London trener 49ersa Mike Singletary. "Prilika je to da nakratko pobjegnemo, regrupiramo se i razmislimo. Smatram kako je ovo došlo u najbolje vrijeme."

"Nema sumnje da ćemo se nekako regrupirati i nastaviti boriti. Ja još uvijek vjerujem da možemo otići u doigravanje. Još uvijek vjerujem kako možemo ostvariti taj cilj."

Mike Singletary, trener San Francisca nakon poraza od Caroline 23:20

San Francisco ima velikih problema u napadu u kojem je jedina konstanta probijač Frank Gore koji je u zadnje dvije utakmice osvojio čak 251 yardu. Za 49erse će na Wembleyju startati dodavač Troy Smith zbog ozljede Alexa Smitha koji je također podbacio u dosadašnjem dijelu sezone (devet TD-a i devet presječenih dodavanja).

"Mislim kako je najlakši način da objasniš svojim suigračima da si ozbiljan taj da znaš što je točno tvoj zadatak i što drugi očekuju od tebe. U isto vrijeme, moraš poznavati svoje granice", izjavio je Troy Smith, nekadašnji osvajač Heismanovog trofeja, najprestižnije nagrade sveučilišnog footballa, čija NFL karijera nije tekla planiranim redoslijedom.

Smith je iznimno pokretan dodavač koji bi, zajedno s Goreom, mogao napraviti dosta štete ionako klimavoj obrani Broncosa, koja je rangirana kao 30. obrana lige protiv probijanja i koja je upravo dozvolila Raidersima da joj zabiju 59 poena. U Denveru se tješe dobrom igrom napada dodavanjem, kojeg predvodi QB Kyle Orton i koji je trenutno rangiran kao treći u ligi, a Orton ima 11 TD dodavanja, uz svega četiri presječena.

Ipak, da ne bi sve bilo tako svijetlo, napad probijanjem je trenutno najlošiji u ligi. Osvajaju svega 68.4 yarde po utakmici. Trener Josh McDaniels je najavio povratak running backa, Knowshona Morena. Stvari izgledaju toliko klimavo u kampu Broncosa da su igrači trebali javno istupiti kako bi opovrgli priče o tome da trener McDaniels više nema kontrolu nad momčadi.

"Ispričavam se vlasniku Patu Bowlenu, cijeloj organizaciji, navijačima i svim ostalima. Ovo je bilo užasno."

Josh McDaniels, trener Denvera nakon poraza od Oaklanda 59:14

"Ne uljepšavam stvari. Reći ću vam iskreno i izravno. Nije problem u Joshu (McDanielsu). Ni pod jednim drugim trenerom nisam bio pripremljen kao sada. A prošao sam ih pet ili šest.", bio je jasan vezni branič Mario Hagan u potpori svom treneru.

Navijači u Londonu tako će imati priliku vidjeti poprilično uigran napad dodavanjem Broncosa kojeg predvode hvatači Brandon Lloyd (35 hvatanja, 709 yds) i Jabar Gaffney (41 hvatanje, 462 yds), te talentirani Eddie Royal kojeg je pomalo usporila ozljeda.

Obranu 49ersa predvodi ponajbolji obrambeni igrač lige, linebacker Patrick Willis. U napadu na raspolaganju imaju veoma talentiranog i atraktivnog hvatača/blokera Vernona Davisa koji za sada ima 32 uhvaćene lopte i četiri TD-a.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!