Ostali sportovi

Pale pred Amerikankama

Ivana Strahija • subota, 30.10.2010.
Pale pred Amerikankama

Naše odbojkašice u drugoj utakmici u Japanu nisu uspjele ponoviti igru kao protiv Kube, pa su odbojkašice iz SAD-a upisale 3:0.

Rano ujutro po hrvatskom vremenu djevojke Miroslava Aksentijevića izašle su na parket dvorane u Matsumotu i odigrale susret drugog kola Skupine C protiv reprezentacije SAD-a.

Susret započinje vodstvom Amerikanki od četiri poena, zahvaljujući Logan Tom i njenim smečevima. Naše odbojkašice brzo su se međutim prisjetile jučerašnje utakmice protiv Kube te počele Amerikankama pružati bolji otpor, koristeći usput njihove pogreške, te su se približile na svega 10:9.

Nisu Hrvatice međutim uspjele preokrenuti rezultat jer je Tom zaustavila Sanju Popović dobrim blokom, a kad je potom i smečirala, Amerika opet ima +5. Asom iz servisa Tom diže na šest poena prednosti do drugog tehničkog time-outa. Nakon toga se u prikupljanju poena Tom pridružuje i Destinee Hooker, koja diže na +8 (20:12), iz čega se Hrvatska nije mogla vratiti.

U drugom setu Amerikanke dvaput blokiraju Popović, odlaze na +4 i nervoza u hrvatskim redovima je jasno vidljiva. Izbornik Miroslav Aksentijević pokušava minutom odmora vratiti svoje odbojkašice u igru, no i po povratku na teren one se muče s obranom. Amerika diže s 11:7 na 17:7, a deset poena prednosti Hrvatska uz sve svoje pogreške nikako nije mogla dostići. Heather Bown postiže 25. poen za SAD i za 2:0.

Najviše nade su Hrvatice imale u trećem setu, u kojeg kreću dobrim poenima Senne Ušić Jogunice, Mie Jerkov i Sanje Popović. S druge strane odgovara Hooker te se Amerika brzo vraća u igru. No, mnogo je u trećem setu bolja bila naša obrana, dok Jelena Alajbeg daje sve od sebe kako bi poentirala. U bloku svoj posao dobro rade Popović i Maja Poljak te se Hrvatska približava na 23:20, a zatim as Popović i smeč Marine Miletić dovode našu reprezentaciju na svega -1 kod 23:22. Na žalost, Popović zatim šalje loptu van terena, Tom poentira i utakmica odlazi SAD-u.

Najviše poena za Hrvatsku postigla je Popović (10), koja je jedina imala dvoznamenkasti broj poena na našoj strani. Za SAD se iskazala Hooker (15).

U trećem kolu Hrvatice igraju protiv Tajlanda, što bi mogla biti za naše odbojkašice lakša utakmica na kojoj bi mogle vratiti samopouzdanje. Utakmica u nedjelju, po hrvatskom vremenu, započinje u 7.30 sati.

SP u odbojci za žene Japan, Skupina C, 2. kolo:
SAD – Hrvatska 3:0 (25-16, 25-13, 25-23)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.10.2010. u 12:11
    Destinee Hooker XD strasno :D
    Obrisan korisnik