Ostali sportovi

Održano finale Hrvatskog inline kupa

Sportnet • nedjelja, 31.10.2010.
Održano finale Hrvatskog inline kupa

Koturaljkaški savez Hrvatske (KSH) u suradnji sa Medulin Active i Tehnomont marinom Veruda, a pod pokroviteljstvom općine Medulin, organizirao je "2. Medulin Active roller day" - Finale Hrvatskog inline kupa (HIC).

Hrvatski inline kup sastojao se od sedam polumaratona, održanih u Velikoj Gorici, Slavonskom Brodu, Grobniku, Karting centru Špansko, Jarunu, King Cross – Zagreb i finale u Medulinu. Ukupno je nastupilo gotovo 150 natjecatelja iz sedam zemalja.

Utrka u Pješčanoj uvali imala je vrlo interesantnu trasu, s usponom u ciljnu ravninu ispred hotela Valsabbion, a trasa se protezala kroz Tehnomont marinu Veruda. Na zajedničkom startu bilo je gotovo 40 natjecatelja i rekreativaca. Fitness utrka, utrka građana, vozila se pet km ili dva kruga.

U muškoj konkurenciji pobijedio je Gal Gros iz Slovenije, drugo mjesto uzeo je Dominik Mitrović iz Zagreba, treće Anže Gros iz Slovenije, a četvrto Leon Hinić iz Pule. U ženskoj fitness utrci pobijedila je Slovenka Katja Gros, drugu poziciju zauzela je Petra Wengust iz Zagreba, a treće također Zagrepčanka Kristina Wengust.

Glavna utrka, rolerski polumaraton, bila je prepuna obrata i o pobjedi se odlučivalo u završnom sprintu, do posljenjeg metra. Silvio Mrkša, Zagreb, pao je u četvrtom od ukupno osam krugova, ali se digao, nastavio utrku i ponovno se vratio u vodeću skupinu, u kojoj je tada bilo još sedam natjecatelja.

Pomalo su otpadali konkurenti za pobjedu i u završnom sprintu ostao je Silvio protiv tri natjecatelja iz Beograda. Pobjedu je odnio Miodrag Popović, Silvio Mrkša probio se na drugo mjesto, a treće je osvojio Denis Brkić, Intro line-Beograd. U ženskoj konkurenciji borba se vodila između natjecateljica iz Vatrenih kotača Zagreb. Pobjedu je ostvarila Đurđica Ivanković, druga je bila Ana Marija Pećar, a treća Anamaria Marinić.

Ovakvi rezultati zadnje utrke bitno su utjecali i promijenili ukupni poredak Hrvatskog inline kupa. Drugu godinu zaredom Miodrag Popović osvojio je i ukupnu pobjedu HIC-a. Drugo mjesto osvojio je Denis Brkić, također Intro line-Beograd, a treće Silvio Mrkša, Zagreb. Četvrti je bio Anton Marinić, Vatreni kotači Zagreb, peti Dejan Radojčić, Introline-Beograd, šesti Alan Mitrović, Vatreni kotači Zagreb, sedmi Črt Lukančić Mori, Piran, Slovenija.

Još više promjena bilo je u ženskom poretku. Prva tri mjesta zauzele su sve natjecateljice iz Vatrenih kotača Zagreb. Treće mjesto preuzela je, dobrim plasmanom na zadnjoj utrci, Ana Maria Marinić, ispred četvrtoplasirane Tadeje Donko, Lendava, Slovenija.

Prvo mjesto podijelile su Đurđica Ivanković i Anamarija Pećar, peta je Ivona Mitrović, Vatreni kotači Zagreb, šesta Ana Odlazek, Kranj, Slovenija.

Svi natjecatelji bili su oduševljeni odličnim klimatskim uvjetima, interesantnom stazom i turističkom ponudom općine Medulin, Pješčane uvale i Tehnomont marinom Veruda, tako da su svi koji su sudjelovali u organizaciji ove manifestacije već najavili i treće izdanje "Medulin Active Roller day".

Ovo je zadnja manifestacija u ovoj rolerskoj sezoni, u kojoj je Koturaljkaški savez organizirao tri velike međunarodne priredbe: natjecanje za Svjetski kup u freestyleu, Europski kup u brzinskom rolanju i Amforu-Europski kup u umjetničkom koturaljkanju te još sedam međunarodnih i sedam nacionalnih natjecanja. Naši natjecatelji nastupili su na Svjetskom i Europskom prvenstvu, na Svjetskom kupu te na preko 20 međunarodnih natjecanja u inozemstvu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!