Ostali sportovi

Šokantan obrat - Moss otpušten!

Mario Majdić Natrlin • ponedjeljak, 01.11.2010.
Šokantan obrat - Moss otpušten!

Nevjerojatan niz događaja uslijedio je nakon poraza Minnesota Vikingsa od New England Patriotsa, a zaključen je žustrom reakcijom vodstva Vikingsa koji su otpustili hvatača Randyja Mossa, manje od mjesec dana nakon što su ga u zamjeni s Patriotsima doveli u Minneapolis...

Povratak krilnog hvatača Randyja Mossa u Minnesota Vikingse, momčad u kojoj je i počeo svoju NFL karijeru, iznenadno je prekinut nakon što su ga Vikingsi odlučili otpustiti. Reakcija je to na otvorene kritike koje je Moss uputio prema momčadi i treneru Bradu Childressu nakon poraza od New England Patriotsa, 28:18.

Podsjetimo, Vikingsi su 6. listopada upravo u zamjeni s Patriotsima u svoje redove doveli Mossa kako bi se ojačali na poziciji krilnog hvatača. Potez koji je ispočetka izgledao kao pravi odgovor na probleme Vikingsa očito nije bio dugog trajanja i Randy Moss je sada ostao bez momčadi.

"Nedostaje mi momčad. Strašno mi nedostaju svi oni. Ovdje sam stekao mnogo uspomena. Želim poručiti navijačima Patriotsa kako su one ovacije na kraju utakmice bile uistinu nešto posebno. Mislim da sam čak pustio i suzu. Ja sam pokušao pokupiti što sam više mogao od znanja koje je na mene prenosio najbolji trener u povijesti ovog sporta. Želim Patriotsima i treneru Belichicku salutirati za kraj. Volim vas. Nedostajete mi."

Randy Moss o New England Patriotsima

Naime, Moss je u konferenciji za medije nakon utakmice s Patriotsima kritizirao određene odluke trenera Childressa, a napomenuo je i da Vikingsi nisu poslušali njegove savjete o tome kako igrati protiv New Englanda, momčadi u kojoj je proveo protekle tri godine. Moss je utakmicu završio s jednom uhvaćenom loptom za osam yardi.

Talentiranog 33-godišnjaka kroz cijelu karijeru prati izrazito problematičan karakter koji ga je nerijetko dovodio u probleme. Moss je konferenciju za medije otvorio zanimljivom tvrdnjom kako do kraja sezone neće odgovarati na pitanja novinara, naglasivši kako je to reakcija na kaznu NFL lige od 25.000 dolara jer je odbio surađivati sa sedmom silom, na što su igrači obvezni.

"Od sada ću sam sebi postavljati pitanja i na njih odgovarati."

Nakon toga je uslijedio petominutni hvalospjev usmjeren prema organizaciji New England Patriotsa i njihovom treneru Billu Belichicku kojeg je nazvao najboljim svih vremena, te poručio igračima kao i cjelokupnoj organizaciji da mu nedostaju.

Trener Childress je u ponedjeljak izjavio kako smatra da su uzeli u obzir Mossove savjete za utakmicu, te već tada najavio kako će on ostati određeno vrijeme na području Bostona sa svojom obitelji. Bila je to tek naznaka onoga što je uslijedilo kasnije toga dana.

Igrač Vikingsa, Ben Leber, izjavljuje kako Childress nije objasnio razloge za otpust Mossa: "Samo nas je želio obavijestiti i reći što se događa. Nije ulazio u nekakve detalje."

Vikingsi su ovim porazom pali na omjer 2-5 i čeka ih grčevita borba za ulazak u doigravanje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.11.2010. u 03:57
    šok do šoka
    Obrisan korisnik