Ostali sportovi

Hrvatice treći put poražene

Ivana Strahija • utorak, 02.11.2010.
Hrvatice treći put poražene

Naše odbojkašice nisu se uspjele othrvati Njemačkoj, koja je protiv Hrvatica slavila s čistih 3:0.

U Matsumotu našim odbojkašicama i dalje ne ide dobro što se bodova tiče, nisu ih uspjele osvojiti ni nakon dana odmora u utakmici s Njemicama. Odbojkašice iz Njemačke nadigrale su naše vedete bez izgubljenog seta, a u jednom su Hrvatsku ostavile i ispod 20 poena. Najbolja u našim redovima bila je Senna Ušić Jogunica s 15 osvojenih poena (14 u smeču, jedan na servisu), dok je kod Njemica briljirala Margareta Kozuch s 19 poena (16 u smeču, dva na servisu). Svoju posljednju utakmicu u grupnoj fazi Hrvatska u srijedu igra protiv Kazahstana i samo pobjeda nas ostavlja u utrci za četvrtu poziciju tablice, koja vodi u iduću fazu natjecanja.

Utakmica za naše odbojkašice počinje prilično dobro te one brzo skupljaju četiri poena prednosti (6:2), što Talijana na izborničkom mjestu Njemačke, Giovannija Guidettija, tjera da pozove minutu odmora. Procjena je bila dobra i Njemice se nakon toga vraćaju u igru, a Kozuch i Maren Brinker odličnim smečevima izjednačuju na 8:8.

No, i Miroslav Aksentijević zna kada treba pozvati igračice na dogovor, pa do prvog tehničkog time-outa naše odbojkašice imaju opet poen prednosti. Igra se poen za poen sve do 24., kad Kozuch šalje neobranjivu loptu u naše polje. Set dobrim servisom zaključuje Kathleen Weiss.

U drugom setu također se iskazala Weiss, koja je dobro zatvorila našu Anu Grbac i odvela Njemačku na +4. Njemice imaju i veću razliku na 10:5,a Hrvatskoj ne pomaže ni Aksentijevićev time-out. Mirela Bareš ima problema s prijemom, a Ušić Jogunica ne uspijeva proći raspoloženu Corinu Ssuschke. Pogreška Mirele Delić na mreži donijela je Njemicama set-loptu, koju u poen pretvara 196 centimetara visoka Kathy Radzuweit.

U posljednjoj dionici su se Hrvatice držale u egalu samo do 6:6, a igra im je nenadano proradila nakon +6 Njemica na 23:17, no bilo je to prekasno da bi se izborio četvrti set.

Pred Hrvatskom je posljednja utakmica u Skupini C, protiv Kazahstanki, koje bi konačno trebale biti protivnice slabije od naših odbojkašica. Utakmica započinje u 13 sati po japanskom vremenu, u 5 ujutro po našem.

SP u odbojci za žene, Skupina C, 4. kolo:
Hrvatska – Njemačka 0-3 (26-24, 25-18, 25-21)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.11.2010. u 09:12
    naravno da je uspjeh da su na SP ali ponekad izgleda ko da nikad nisu igrale zajedno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.11.2010. u 08:22
    naravno nije mi je drago vidjet rezultat, ali nije tako loše! cure su zajedno s izbornikom izjavile da je glavna stvar da su na SP-u i da je ovo škola za dalje!! Samo naprijed, radite i ostanite na zemlji i bit će rezultata!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.11.2010. u 08:13
    e cure jako loše...
    Obrisan korisnik