Ostali sportovi

San Francisco dosanjao naslov

Mihaela Bradovski • utorak, 02.11.2010.
San Francisco dosanjao naslov

Seriju susreta s Texasom igrači San Francisco Giantsa zaključili su novom, 3:1, pobjedom. Ukupnim rezultatom 4:1 stigli su do svog šestog naslova u povijesti...

Giantsima je to prvi naslov od odlaska iz New Yorka 1958. godine.

Ključni igrači u završnoj pobjedi bili su Tim Lincecum te Edgar Renteria, čiji je home run u sedmoj dionici utakmice donio Giantsima tri, pokazalo se, odlučujuća boda.

Vezane vijesti

Lincecum je, baš kao u prvoj utakmici World Seriesa, iskočio iz konkurencije i učinkom potpuno zasjenio Cliffa Leeja, protivničkog bacača.

"Osjećao sam se prilično smiren i fokusiran. Nakon prve dionice utakmice adrenalin je u potpunosti nestao i imao sam sve uvjete da je odradim kako najbolje mogu", kratko je svoje doživljaje opisao junak utakmice.

S druge strane, napadački red Texasa u čitavom je susretu upisao tek tri uspješna udarca, od čega je svega jedno materijalizirano optrčavanjem.

Ron Washington, trener poraženog sastava kratko se osvrnuo na World Series dvoboje. "Zaslužili su naslov. Jednostavno su bili snažniji."

Rekorderi po broju naslova su New York Yankeesi s čak njih 27, a ispred novih prvaka nalaze se i St. Louis sa deset titula, Oakland s jednom manje i Boston koji je stao na brojci sedam.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!