Ostali sportovi

Hrvatska pregazila Kazahstan

Ivana Strahija • srijeda, 03.11.2010.
Hrvatska pregazila Kazahstan

Hrvatska odbojkaška reprezentacija odigrala je u Japanu petu utakmicu i upisala drugu pobjedu. Kazahstanke uistinu nisu bile dorasle našoj ekipi.

Naše su odbojkašice u igri za prolazak grupe i ostanak u Japanu! Pobjedom nad Kazahstanom skočile su na sedam bodova i sad im treba još jedan poraz Kube odnosno pobjeda SAD-a, a Hrvatskoj bi odgovarala i pobjeda Njemačke nad Tajlandom, oba realna rezultata. K tome, izuzetno su važni i rezultati, odnosno uvjerljivi porazi te pobjede. Čak i tada se još gleda broj osvojenih poena odnosno setova, a komplicirano računanje poretka na koncu Hrvatskoj ostavlja blijedu šansu.

U utakmici protiv Kazahstanki Hrvatice su briljirale u bloku, a najbolje su naše igračice bile Maja Poljak (8 smeč, 1 blok, 1 servis) s 12 osvojenih poena, te Sanja Popović s 11 poena (sve smeč). S kazahstanske strane istaknula se Olga Drobiševskaja s 12 poena.

Vezane vijesti

U prvom setu Hrvatice odmah preuzimaju vodstvo, pa je kazahstanska izbornica Neli Čšerbakova prisiljena brzo uzeti minutu odmora. Nakon toga bolje počinje igrati Sana Jarlagasova, ali su naše reprezentativke mnogo bolje u organizaciji igre. Posebno se ističe Sanja Popović, a rezultat je ubrzo 18:10 za hrvatsku stranu. Kazahstanke smanjuju na svega -3, a posebno je efektan bio as Korine Išimtseve. U završnici međutim ne popušta Popović, a griješe i protivnice, pa prvi set odlazi Hrvatskoj.

Slično je bilo i u drugom setu, Kazahstanke griješe često, a Hrvatsku jakim napadima predvode Mia Jerkov i Sena Ušić Jogunica. Do prvog tehničkog time-outa Hrvatska ima pet poena prednosti, no boljom se igrom Drobivševskaje i Išimtseve Kazahstanke vraćaju u igru i smanjuju na -2 (12:10). Taj ritam Kazahstanke međutim nisu znale zadržati, opet griješe i Hrvaticama omogućuju odlazak na sedam poena prednosti. Iako je u završnici seta proradio kazahstanski blok, bilo je prekasno za preokretanje rezultata.

U posljednjoj dionici Hrvatska starta slabije, a tek je Ivana Miloš uspjela naše vratiti u igru i izjednačiti na 12:12. Miloš tome dodaje as, pa su do drugog tehničkog time-outa Hrvatice u plusu četiri poena. Kazahsanke se međutim ne misle lako predati, a Matvejeva i Jarlagsova tjeraju Hrvatice na znojenje. No, dobro odgovaraju Poljak i Marina Miletić, a posljednji poen, vrijedan pobjede, za Hrvatsku osvaja Ana Grbac.

SP odbojka žene, Skupina C, 5. kolo:
Hrvatska - Kazahstan 3-0 (25-19, 25-17, 25-18)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.11.2010. u 12:18
    nažalost to je tako. svkakao čestitike našim curama na dvjema pobjedama! mislim da je to i više od očekivanja njih samih, a pogotovo danas kad su znale da i sa pobjedom vjerojatno nemaju šanse!
    Obrisan korisnik
  • davie03.11.2010. u 12:17
    Ipak su, kako sam i rekao, odlučili poeni:( Bilo kako bilo-čestitke našim lijepim odbojkašicama! Već slijedeće godine na EP u Italiji i Srbiji sigurno budu puno bolje!
    davie
  • Ultras-VK03.11.2010. u 12:14
    ne idemo dalje znači?? šteta... nije ih bilo loše vidjeti ;))
    Ultras-VK
  • Obrisan korisnik03.11.2010. u 12:10
    bez obzira na sve treba čestitati curama na prikazanoj igri i borbenosti s obziron na stanje u savezu ovo bi mogao biti i rezultat ravno medalji, mislim da svi zajedno mozemo biti ponosni na cure
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.11.2010. u 12:09
    dakle, poticaj je bio da je svaki poen važan i u pobjedi i u porazu. nije loš način razmišljanja ali ako se zadnje tekme ne igraju u isto vrijeme prostor za manipulaciju je dosta velik... nažalost nije išlo nama u korist aali kao i uvijek gdje se igra tekma do zadnje minute mi ne porolazimo nego... [više na forumu]
    Obrisan korisnik