Nogomet

"Bio sam uvjeren da ćemo zabiti"

Borna Rupnik • četvrtak, 04.11.2010.
"Bio sam uvjeren da ćemo zabiti"
Foto: Davor Sajko

Dinamov trener Vahid Halilhodžić bio je očekivano zadovoljan ishodom utakmice u Brugge. Hrvatski prvak uzeo je tri vrlo vrijedna boda...

Zagrebački Dinamo pobijedio je Club Brugge na gostovanju rezultatom 2:0, zahvaljujući pogocima Sammira i Bišćana, te tako napravio još jedan korak prema željenom cilju - europskom proljeću.

Igor Bišćan: "Igra možda nije bila posebno dobra, ali najvažniji je rezultat. Držali smo "nulu" u prvom poluvremenu, pokazali karakter i zasluženo nosimo tri boda. Od dolaska novog trenera obrana djeluje puno bolje, to se vidi na rezultatima, primljenim golovima i manjim brojem šansi koje nam protivnici stvaraju. Akciju za moj gol vježbali smo na treningu, otvorio se prostor u kojem sam se trebao pojaviti. Situacija u skupini je zanimljiva, sami odlučujemo o sebi čak i ako ne donesemo bodove iz Španjolske. Pobjeda protiv PAOK-a donosi nam prolaz. Atmosfera je pozitivna i sad se okrećemo domaćem prvenstvu".

Trener Vahid Halilhodžić nije skrivao zadovoljstvo nakon još jednog uspjeha s ekipom iz Maksimira: "Dojmovi su izvanredni, pogotovo nakon one teške i komplicirane utakmice protiv Club Bruggea u Zagrebu".

"Na poluvremenu sam bio uvjeren da ćemo zabiti, samo smo morali ostati organizirani u defenzivi. Ova pobjeda Dinamu znači jako puno", dodao je za Halilhodžić za HTV.

Poluvrijeme se pokazalo ključnim trenutkom utakmice jer je Dinamo u nastavak istrčao znatno konkretniji i odlučniji, što je rezultiralo pogocima: "Club Brugge nije mogao napraviti mnogo osim visokih lopti, a mi smo imali prostor za protunapade".

"Na kraju smo poslije nekoliko izvanrednih akcija zabili i dva lijepa gola. Ovo je stepenica više u našem sazrijevanju. Drago mi je i zbog Sammira, on je sam sebe opteretio, a pružio je izvanrednu partiju, posebno u drugom poluvremenu", kaže Dinamov strateg.

Osvrnuo se i na ozljedu Šime Vrsaljka, koja nije izgledala lijepo: "Ima oteklinu gležnja. Morat će pauzirati, ali sutra ćemo znati više".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.11.2010. u 16:26
    sto vise razmisljam, sve mi se nekako cini da je vaha zapravo ovako isplanirao utakmicu...nije on bez vraga, bruggeu je igrala samo pobjeda, znaci, sto duze ih drzis na nuli, to su nervozniji i sve vise se otvaraju, tebi vise prostora, zato mislim da je dinamo onako odigrao prvo poluvrijeme...ali... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Mihalj05.11.2010. u 13:10
    trebao si stat nakon nisam gleda.. bit će dovoljna 1-0 pobjeda ili 2-0 ne smijemo primit gol u gostima
    Mihalj
  • pipelife05.11.2010. u 13:07
    a nis, pokazat španjolcima kako se igra jos jednom :D
    pipelife
  • Obrisan korisnik05.11.2010. u 13:05
    daj Vahide skuhaj nešto Španjolcima početkom prosinca...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.11.2010. u 12:31
    Neznam tko kovori veće gluposti.Vaha il Vučevič, ok , vjerovatno Vučević al ni ovaj biser mi nije jasan. Znali smo da ćemo zabit haha, pa u prvom poluvremenu se nisu približili golu Bruggea, koji Nostradamus ovaj Vaha a o kolegi mu ne želim ni pisati jer to smatram nepotrebnim..prvih 10 minuta... [više na forumu]
    Obrisan korisnik