Nogomet

Sammir: "Golman nije imao šanse"

Borna Rupnik • petak, 05.11.2010.
Sammir: "Golman nije imao šanse"
Foto: EPA

Dinamo se iz Belgije vratio sa sva tri boda, nakon čega Sammir ističe da je mirno realizirao svoju prigodu za pogodak, a Kelava se slaže da se osjeća sve sigurnije na vratima...

Vrijednu je pobjedu Dinamo ostvario na gostovanju kod Club Bruggea, premda se situacija u skupini zakomplicirala i za ostvarenje toliko željenog cilja, europskog proljeća, trebat će proliti još dosta znoja.

Na pojam pritiska osvrnuo se Sammir, koji je u Zagrebu u prethodnom dvoboju promašio stopostotnu šansu i kazneni udarac: "Nisam bio pod pritiskom prije susreta u Belgiji. Trener mi je pomogao razgovorom, rekao mi je da moram zaboraviti sve što se zbivalo na Maksimiru".

Mario Tot, pomoćni trener Dinama: "Vahid i ja znali smo da će nas Belgijci stisnuti, ali i da ćemo dočekati svoju šansu i zabiti. Uvijek postoji rizik da tijekom utakmice shvatite da ste stavili pogrešnog igrača, no s dva defenzivca nismo pogriješili".

"Vahid Halilhodžić drži nas na okupu. Sada smo prava 'klapa', ginemo jedan za drugog i ide nam jako dobro", dodao je Dinamov Brazilac.

Prisjetio se i prvog Dinamovog gola u Bruggeu, kada je nakon Badeljeve asistencije krenuo sam prema De Vliegeru: "Golman nije imao šanse. Bio sam siguran da neću promašiti".

A golman na drugoj strani terena, Ivan Kelava obranio je sve što je trebalo, u vrlo važnim trenucima: "Ranije sam bio 'zelen'. Koristilo mi je iskustvo iz Lokomotive, a Dinamova mi obrana znatno olakšava posao".

"Još nismo oni 'mangupi' koje trener Halilhodžić traži od nas, ali na najboljem smo putu. Na poluvremenu nam je rekao da samo nastavimo igrati svoju igru i dao nam je dodatno samopouzdanje. Ugradio nam je pobjednički mentalitet", rekao je.

Naposljetku je bacio pogled na tablicu Dinamove skupine: "Situacija je neizvjesna, možemo ispasti čak i ako osvojimo deset bodova. Ali dobro je što sve imamo u svojim rukama".

Ozlijeđeni Šime Vrsaljko prema prvi najavama iz Dinama sigurno neće trenirati narednih nekoliko dana, a svi se nadaju da ipak nije ništa ozbiljno.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.11.2010. u 21:45
    Real je nešto gdje smo isti, ali ti od.ebi od sammira, idi plači sa hajdukovcima, luzeri
    Obrisan korisnik
  • The_Killer_000705.11.2010. u 18:47
    bravo sammir
    The_Killer_0007
  • Obrisan korisnik05.11.2010. u 17:52
    DINAMO!!!!!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.11.2010. u 17:30
    i ja sam znao da neće promašiti. Kada je krenuo prema golmanu, prvo sam pomislio: 'nema šanse da ponovno promaši'.
    Obrisan korisnik
  • Yurraz05.11.2010. u 17:08
    Bravo Damir! Opet nas je izvuko, fala Bogu i da mi napokon dobivamo ovakve 50-50 utakmice... Malo nas je PAOK zaje., al ko zna mozda vec i u Spanjolskoj iznenadimo
    Yurraz