Automoto

Stoneru i pole

Goran Markuš • subota, 06.11.2010.
Stoneru i pole

Iako mu je Lorenzo uzeo 2. slobodni trening Casey Stoner još je jednom dokazao da u Valenciji sve drži pod kontrolom i s 0,331 sekundom prednosti ispred drugoplasiranog Jorgea dolazi do novog pole positiona...

Kao prvi favorit Casey Stoner oštro je otvorio kvalifikacije i sve ostale vozače ostavio je daleko iza sebe. Međutim, kako se vrijeme bližilo kraju tako su i ostali motociklisti ubacili u višu brzinu i na prvi pogled činilo se kako bi ga ovogodišnji, budući prvak, Jorge Lorenzo ipak mogao proći.

Na njegovu žalost pokazalo se da se samo Ducati može spustiti ispod 1:32 minute što je bilo i više nego dovoljno za još jedan pole position sjajnog Stonera. Malo iznenađenja ipak je pripremio Marco Simoncelli koji je potpuno iznenadio Valentina Rossija tijesno se probivši ispred Talijana čime osigurava odlično treće mjesto za svoju Gresini Hondu.

Izuzmemo li Simoncellija ovog puta Honda je motor koji je razočarao. Naime, sjajni Dani Pedrosa i Andrea Dovizioso bolje od osmog odnosno devetog startnog mjesta danas jednostavno nisu mogli.

Posljednja ovosezonska utrka na rasporedu je sutra u 14 sati.

MotoGP, Valencia, kvalifikacije:
1.C. Stoner (AUS/Ducati) - 1:31,799 min
2. J. Lorenzo (ŠPA/Yamaha) + 0,331 sek
3.M. Simoncelli (ITA/Honda) + 0,445 sek
4.V. Rossi (ITA/Yamaha) + 0,531 sek
5.N. Hayden (SAD/Ducati) + 0,623 sek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!