Automoto

Lorenzo:"Moja najveća utrka"

Lovro Štrbinić • nedjelja, 07.11.2010.
Lorenzo:"Moja najveća utrka"
Foto: EPA

Pobjedom u Valenciji Jorge Lorenzo je najbolji mogući način završio blistavu MotoGP sezonu. Osim što je iskazivao veliko zadovoljstvo novom pobjedom, Lorenzo je bio veoma sretan i zbog veličanstvene vožnje kojom je do nje došao.

Svoju današnju pobjedu na VN Valencije Jorge Lorenzo je okarakterizirao kao najvećom ikad. Podsjetimo, Španjolac je nakon pada u poretku na startu utrke ubrzao i skidao jednog po jednog suparnika da bi na koncu prestigao i dotad vodećeg Caseya Stonera i odjurio do nove pobjede.

"Danas sam odvozio najbolju utrku u svom životu i za mene jednu od najljepših. Dobro sam startao, ali me u drugom zavoju nekolicina vozača uspjela prestići, a potom je i Simoncelli blokirao moje pokušaje da krenem naprijed. Ipak, ostao sam miran i koncentriran i sa svakim novim krugom bio sam sve bolji. Na kraju sam imao vrlo dobar dvoboj s Caseyem i zaista sam uzbuđen nakon ove pobjede", izjavio je Lorenzo poslije utrke. Ovom pobjedom Španjolac je došao do 383 ovosezonska boda i time postavio novi rekord.

Iznenađen izgubljenim izravnim dvobojem na stazi nije bio Casey Stoner koji je izjavio sljedeće: "Stvari su možda izgledale dobro jučer na treninzima i kvalifikacijama, ali znali smo da smo daleko od onoga gdje želimo biti. Pokušali smo dosta toga, ali nismo našli dobro rješenje i nismo ostvarivali vremena koja smo mislili da možemo."

Naravno, pitanje je kako bi se rasplela ova utrka da furiozni početak Nicka Haydena nije bio prekinut vrlo ružnim padom u drugom krugu. Evo kako je Amerikanac vidio tu situaciju i što je naveo kao razlog svog pada: "Želio sam vidjeti koliko mogu izdržati i saznati zašto je Stoner bio tako brz na tom mjestu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!