Rukomet

Podravka po prvu pobjedu

Josip Piršljin • subota, 06.11.2010.
Podravka po prvu pobjedu
Foto: EPA

Rukometašice Podravke pokušat će sutra ostvariti svoju prvu pobjedu ove sezone u Ligi prvakinja. Kokicama će se u njihovoj dvorani suprostaviti mađarski Györi AUDI ETO KC koji ih je pobijedio u drugom kolu s 27:25.

Osim poraza u Mađarskoj, Podravka je izgubila i na gostovanju u Rusiji protiv Zvezde Zvenigorod i na otvaranju natjecanja u Koprivnici protiv slovenskog Krim Mercatora. S tri poraza u isto toliko utakmica Podravkašice se nalaze na posljednjem mjestu skupine D. Na vodećoj poziciji trenutno je Krim iz Ljubljane s četiri boda, a toliko su skupili i Györ i Zvezda.

Mađarske rukometašice su u prvom kolu izgubile u gostima kod Zvezde 31:28, no nakon toga su upisale dvije pobjede. Na domaćem parketu slavile su protiv Podravke, a dva boda su odnijele i protiv Krima u Ljubljani pobijedivši s 34:30. Koprivničanke su se protiv Györa dobro držale sve do samog kraja i to ulijeva nadu treneru Nevenu Hrupecu da i u uzvratnom susretu mogu pružiti dobru igru.

"Čeka nas izuzetno teška utakmica, teža nego u Györu. Iako smo se dobro pripremili, očekuje nas teška borba. Spremni smo za jako čvrstu 6-0 obranu, a koliko smo se mi pripremili, sigurno se i Györ pripremio dobro i za nas", rekao je Hrupec. Trener Kokica ulogu favorita prepustio je gostujućoj ekipi, ali i naglasio kako se neće predati: "Kako god okrenemo, oni su favoriti u svakom segmentu, ali favorit uvijek ne pobjeđuje. Nadam se da možemo odigrati odličnu utakmicu i dobiti Györ", izjavio je.

Anita Gaće, desno krilo Podravke, vjeruje u pozitivan ishod sutrašnje utakmice: "Dat ćemo sve od sebe da osvojimo dva boda. U tri utakmice dosad imale smo izgleda, malo nam je nedostajalo. Nadam se da će nam se to nešto, što nam je nedostajalo, napokon preokrenuti na našu stranu", rekla je.

Gostujuću ekipu sutra će u Koprivnici bodriti otprilike 200 navijača, a iz Podravke pozivaju sve gledatelje da ispune dvoranu i pomognu curama u osvajanju prvih bodova. Utakmica je na rasporedu u 14,30 sati uz izravan prijenos na drugom programu HTV-a.

Liga prvakinja - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Podravka Vegeta24:35Győri Audi ETO KC
Zvezda Zvenigorod28:32Krim Mercator
1Győri Audi ETO KC 5157:132+258
2Krim Mercator 5160:146+148
3Zvezda Zvenigorod 6170:197-274
4Podravka Vegeta 6168:180-122

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!