Košarka

Novi poraz Hrvata

Vedran Babić • nedjelja, 07.11.2010.
Novi poraz Hrvata
Foto: Kristijan Komarica

Ni poslije četvrtog kola Armani Jeans ne zna za poraz u prvenstvu, a Montepaschi je uz dosta muke apsolvirao Pepsi. Tri Hrvata u Benettonu opet su poražena...

Lider prvenstva Armani Jeans s lakoćom se obračunao s Enelom porazivši ga 97:76. Gosti su se dobro držali samo početnih par minuta, a onda je Armani ubacio u višu brzinu i čim je prešao u dvoznamenkastu prednost kod 29:19, više se nije osvrtao. David Hawkins (21) predvodio je listu od šest košarkaša s dvoznamenkastim brojem koševa kod domaćih dok je prvo ime gostiju iz Brindisija bio Yakhouba Diawara s 19 poena.

Pepsi iz Caserte, inače lanjski polufinalist prvenstva, dobro je namučio Montepaschi prije nego što je s 91:87 četverostruki aktualni prvak ipak ubilježio treću pobjedu. Najraspoloženiji pojedinac utakmice bio je igrač domaćih Kšištof Lavrinovič, koji je za samo 23 minute u igri ukrcao 33 koša (slobodna bacanja 11/11) i uhvatio devet skokova.

Na poluvremenu gosti su vodili sa šest razlike (41:35), a nakon izjednačene treće četvrtine početkom posljednje su poveli 70:65. S pet koševa u nizu Lestera McCalebba Montepaschi je preokrenuo na plus četiri (76:72) u 37. minuti, a nakon još nekoliko mini preokreta napravljena je i ključna serija od četiri Lavrinovičeva koša kod 82:82 u posljednjoj minuti.

Nakon pobjede u prvom kolu Benetton je doživio i treći poraz u nizu. Kod kuće je sa 72:67 poražen od Varesea u vrlo izjednačenoj utakmici. Manje od dvije minute do kraja domaćin je vodio 67:64, no gosti su serijom 8:0 stigli do treće pobjede.

U momčadi Jasmina Repeše opet je najefikasniji bio Hrvoje Perić, koji se polako promeće u glavnog igrača Benettona. Perić je za 27 minuta igre ubacio 14 koševa, uhvatio šest skokova i upisao pet asistencija. Sandro Nicević je, pak, za gotovo jednaku minutažu (28) postigao sedam koševa, četiri skoka i asistenciju. Najbolji strijelac gostiju bio je Phil Goss (16).

U duelu zvučnih klubova uspješniji je bio Air Avellino koji je kod kuće slavio protiv Lottomatice (72:65), Virtus je u Pesaru ostvario treću pobjedu baš kao i Dinamo te Bennet Cantu' kod kuće. Vanoli-Braga je poslije produžetaka nadvisila Fabi Shoes.

Lega A Basket, 4. kolo:
Armani Jeans Milano - Enel Brindisi 97:76
Montepaschi Siena - Pepsi Caserta 91:87
Benetton Treviso - Cimberio Varese 67:72
Bennet Cantu' - Banca Tercas Teramo 82:70
Air Avellino - Lottomatica Roma 72:65
Scavolini Siviglia Pesaro - Virtus Bologna 66:70
Vanoli-Braga Cremona - Fabi Shoes Montegranaro 68:68 (poslije produžetka 82:80)
Dinamo Sassari - Angelico Biella 97:90

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!