Košarka

Radulović: "Previše igramo 1 na 5"

Tomislav Pacak • četvrtak, 11.11.2010.
Radulović: "Previše igramo 1 na 5"
Foto: Kristijan Komarica

Domaćim porazom od Choleta Cibona je maksimalno kompromitirala svoje šanse za prolazak u Top 16, što će sigurno produbiti krizu u klubu. Trener Zdravko Radulović pokušao je na konferenciji za novinare objasniti zbog čega je njegova momčad tako umorna već u ranoj fazi sezone...

Cibonin strateg djelovao je jako razočarano četvrtim euroligaškim porazom: "Čestitam Choletu na zasluženoj pobjedi. Mi smo nekoliko puta bili u prigodi da prelomimo utakmicu, završilo je -13, možda i previše s obzirom na ono što se zbivalo. Znali smo da će nam njihov ofenzivni skok biti problem, igrali su pametnije i zasluženo su pobijedili."

Radulović je nastavio igrati s vrlo kratkom rotacijom pa je Cibona još jednom energetski dramatično pala u drugom dijelu, no Cibonin trener smatra da nema drugih opcija:

"U prvom dijelu nismo posebno dobro reagirali na zonu, pokušali smo i neke stvari promijeniti u našoj obrani, ali nije išlo. Ja sam igračima čestitao, dali su koliko su mogli. Mislim da smo u napadu igrali previše 1 na 5, ali to je proizašlo iz loše organizacije igre. Bojan uzima previše teških šuteva, dosta se troši, ali teško im je nešto zamjeriti, borili su se koliko su mogli. Delaš nije trenirao nekoliko dana, pa ga nisam mogao forsirati, Johnson je pred utakmicu otpao. Radili smo dobro, imamo dobre odnose i koliko god mogu ja ću im pomoći da dobro treniramo i dobro radimo. Probat ćemo u Beogradu prekinuti negativan niz. Imamo puno problema u organizaciji igre, to me najviše muči. Vragović je dobro reagirao, možda sam ga trebao i duže ostaviti u igri, ali vjerovao sam da će Rok s iskustvom moći dati više..."

"Naše šanse su nakon ovakvog poraza minimalne, ali nemam pravo kao trener reći da mi ne možemo dobiti Cholet u gostima. Ovo je naša stvarnost, nema previše priča ni kukanja. Igramo u nezgodno vrijeme u Beogradu, imamo 0-4 u Euroligi i šanse su minimalne, ali borit ćemo se dokle god možemo." Erman Kunter bio je svjestan da je Cholet odradio vrlo važan posao u Zagrebu: " Bila je ovo važna utakmica, znali smo da nije lako igrati u Zagrebu, ali i da je Cibona u problemima jer ima kratku klupu. U prvom dijelu su napravili dobar posao, isto kao i protiv Fenerbahčea, ali su pali u nastavku. Pokazali smo da smo u utrci za Topom 16 i da imamo šanse. Nakon ove pobjede barem možemo sanjati o prolasku."

Proslavljeni bivši turski košarkaš naglasio je važnost bolje obrane koju su Francuzi igrali u nastavku: " Kao momčad dobro smo odradili posao obrambeno u drugom dijelu i mislim da je tu bila razlika. Kada se dobro braniš uvijek imaš šanse. U jednom trenutku smo se malo mučili s obrambenim skokom, ali nakon što smo to popravili bilo nam je puno lakše. Mislim da nam je klupa donijela pobjedu."

Kunter je otkrio kako se u planiranju utakmice nije toliko posvetio zaustavljanju Bojana Bogdanovića koliko Roka Stipčevića: "Strijelce poput njega nije moguće zaustaviti na pet poena. Znamo da trenutno još nije posebno dobar u pick&roll situacijama, i da je puno bolji u izolaciji, pa smo ga pokušavali tjerati u takve situacije. Naš plan bio je više fokusiran na zaustavljanje Stipčevića i ofenzivnog skoka, što smo uglavnom činili dobro."

Euroliga - skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Fenerbahçe81:68Montepaschi Siena
Cibona71:84Cholet
Barcelona69:55Lietuvos Rytas
1Montepaschi Siena 82+126
2Fenerbahçe 73+72
3Barcelona 73+57
4Lietuvos Rytas 46-5
5Cholet 46-69
6Cibona 010-181

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • johnny00814.11.2010. u 22:40
    @sime vejic, u kosarci to i jesu klinci, nije ovo nogomet da s 16 godina mozes komotno igrat u seniorima...sa 18-19 god si klinac, jer nemozes nista ovima starijima...osim ak si crnac...
    johnny008
  • Peter Schmeichel12.11.2010. u 00:05
    Kratko i jasno- Cibona je pred raspadom. Ovo malo igrača što su doveli i ostavili je tu isključivo da kroz Euroligu poveća cijenu. Euroliga otpada. Lako je s tuđim porezima i prirezima stvarat rezultat. Uskoro bi ih Tedeschi mogao uzet.
    Peter Schmeichel
  • Peter Schmeichel12.11.2010. u 00:04
    Kratko i jasno- Cibona je pred raspadom. Ovo malo igrača što su doveli i ostavili je tu isključivo da kroz Euroligu poveća cijenu. Euroliga otpada. Lako je s tuđim porezima i prirezima stvarat rezultat. Uskoro bi ih Tedeschi mogao uzet.
    Peter Schmeichel
  • Obrisan korisnik11.11.2010. u 23:30
    Koji klinci, ALOOOOO, pa sta su onda osobe od 16 fodina??? Klinci od 22-24 godine??? sta je tebi??
    Obrisan korisnik
  • pljoska11.11.2010. u 22:59
    "Previše igramo 1 na 5". A što očekuješ kada im je mogućnost prodaje jedina beneficija igranja za Cibonu?! Svatko od njih će si pokušat nabijat statistiku. Na žalost...
    pljoska