Nogomet

Prosinečki: "Nemamo pravo na pogrešku"

Tomislav Pacak • utorak, 16.11.2010.
Prosinečki: "Nemamo pravo na pogrešku"
Foto: Kristijan Komarica

Član stručnog stožera hrvatske nogometne reprezentacije, Robert Prosinečki, pridružio se izborniku Biliću u inzistiranju da Hrvatsku ne čeka lagan posao protiv Malte...

Prosinečki je u razgovoru za malteški Times naglasio važnost ovog kvalifikacijskog ogleda: "Ne smijemo si dopustiti prosipanje bodova. Hrvatska je favorit, ali moramo biti oprezni jer se u nogometu svašta može dogoditi. Vjerujem da imamo vrlo dobru momčad i siguran sam da ćemo pobijediti Maltu."

Mladen Petrić: "Maltežani nemaju pritiska i sigurno će nam otežati posao. Odigrali su nekoliko dobrih utakmica u ovim kvalifikacijama, pa moramo biti vrlo koncentrirati i pokušati igrati svoj nogomet. Ako zabijemo jedan pogodak mislim da ćemo imati više prostora za napad."

"Veliki Žuti" ne bježi od toga da je Hrvatska favorit ne samo u ovoj utakmici već i u ovoj kvalifikacijskoj grupi: "Grčka je dobra momčad, tu je i Izrael, no mislim da je Hrvatska najbolja momčad u skupini. Mislim da se i u Hrvatskoj, ali i izvan nje, očekuje da mi osvojimo prvo mjesto, no mi razmišljamo samo o svakoj idućoj utakmici i napretku iz susreta u susret."

Hrvatska već ima jedno neugodno iskustvo s Maltom - remi od 1:1 na Nacionalnom stadionu pod vodstvom Zlatka Kranjčara u kvalifikacijama za SP 2006., no Hrvatska se tada plasirala u Njemačku kao prva u grupi.

Petorica Maltežana koji su tada igrali konkuriraju za sastav i ove srijede - Jusin Haber, Roderick Briffa, KevinSammut, Masssimo Grima i Ivan Woods. S druge strane, u kadru hrvatske reprezentacije je kvartet nogometaša s iskustvom tog remija - Pletikosa, Srna, Šimunić i Niko Kranjčar koji je tada zabio jedini hrvatski pogodak.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.11.2010. u 14:48
    Jači trening!
    Obrisan korisnik
  • snoopy16.11.2010. u 12:16
    ma šta, jesmo li mi stalno među 15 reprezentacija, a malata, poluameteri, bez podcjnjivanja ali treba reći, bolji smo i idemo im utrpat 5, 6 komada
    snoopy