Nogomet

Blanc: "Čekam neki znak"

Antonija Pavlić • srijeda, 17.11.2010.
Blanc: "Čekam neki znak"

Izbornik francuske nogometne reprezentacije Laurent Blanc s nestrpljenjem očekuje prijateljski susret svoje momčadi protiv Engleske, kako bi vidio jesu li zaista okrenuli novu stranicu nakon blamaže na SP-u u Južnoafričkoj Republici...

Francuski izbornik Laurent Blanc prijateljski susret svoje ekipe s Englezima dočekat će je jednako uzbuđeno kao i mnogi znatiželjnici koje prvenstveno zanima izgled tricolora nakon blamaže na SP-u u Južnoafričkoj Republici.

"Mnogo vas želi vidjeti što možemo protiv Engleza, a mogu vam reći da sam u tom 'košu' i ja s vama", kazao je francuski strateg. "Pritiska na rezultat nema, ipak je to prijateljski susret, iako utakmica u predznaku ima nešto što se zove prestiž. Od momčadi očekujem pozitivan, jaki znak protiv najkvalitetnijeg protivnika kojemu ćemo se sučeliti od kolovoza. Jedva čekam vidjeti kako će se ponašati u datim okolnostima."

Englezi su u Fifinom poretku ispred tricolora, a "posjeduju" i jaču nacionalnu ligu. "Upravo zbog međusobnog položaja bit će zanimljivo vidjeti možemo li im se suprotstaviti i gdje smo uopće u odnosu na njih. Vjerovao sam da će na SP-u otići dalje, tu su me malo razočarali", otkrio je.

"Od kada sam ih preuzeo, momci su kolektivno napredovali, posebno u obrani. Zadovoljan sam odrađenim u posljednje tri utakmice, iako mnogo toga još mora sjesti na svoje mjesto. Možemo poboljšati i druge segmente igre, pogotovo ofenzivu jer još uvijek nemamo efikasnost koju bismo htjeli imati. Protiv Engleza posebno ćemo analizirati individualne prezentacije kroz borbu kolektiva."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • domba5717.11.2010. u 20:35
    ma ovi francuzi neće još 20god imat repku koja će se borit za naslov europe ili svijeta...prebahati su i presamouvjereni su, volim vidjet situaciju kao u japanu i koreji 2002., jaru 2010. i sl . :)
    domba57