Nogomet

Maradona ponovno na Bomboneri?

Maja Giljanović • subota, 20.11.2010.
Maradona ponovno na Bomboneri?
Foto: Sandro Donda

Nakon ostavke Claudija Borghija koji je podnio ostavku poslije poraza od River Platea u Superclasicu momčad Boce je privremeno preuzeo Robert Pompei, a naveliko se šuška da velikan za trajno rješenje namjerava kontaktirati bivšeg argentinskog izbornika i nekadašnjeg igrača Boce koji je baš na Bomboneri okončao karijeru Diega Armanda Maradonu.

Prošle sezone je protivno svim prognozama s Argentinos Juniorsima osvojio naslov u Clausuri, dobio poziv s Bombonere, ali u Aperturi se za kormilom Boca Juniorsa Claudio Borghi nije proslavio.

Kap koja je prelila čašu u Borghiju pokazao se gostujući poraz od River Platea u Superclasicu (0:1), 46-godišnjak se uputio na kat i predsjedniku Jorgeu Amor Amealu uručio ostavku.

Vezane vijesti

Ameal je privremeno uzde momčadi koju je Borghi ostavio na 15. mjestu, s osvojenih 17 bodova u 14 utakmica i s 13 bodova manje od vodećih Veleza i Estudiantesa, predao u ruke dojučerašnjeg trenera juniorske momčadi Roberta Pompeija i nastavio potragu za trajnim rješenjem.

U nju se uključio i sportski dnevni list Ole i čitateljima ponudio anketu: "Tko će na klupu nakon Pompeija?" Najveći broj glasova dobio je Diego Armando Maradona, Mali zeleni je na Bomboneri stanovao od 1981. do 1982. i od 1995. do 1997., skupio je 70 nastupa i postigao ukupno 35 golova i upravo je u majici Boce 30. listopada 1997., nakon što je pet dana prije na posljednjoj utakmici momčad vodio do pobjede protiv Rivera (2:1), završio karijeru.

Iza 29 % glasova za Maradonu, 27 % je dobio aktualni trener Banfielda Julio Falcioni, a u Top 3 favorita navijača je i trener drugoligaša Almirante Browna Blas Armando Giunta.

Maradona mudro šuti, a ni Juan Roman Riquelme još ništa ne komentira. Veznjak plemenitog kova baš je zbog sukoba s Maradonom tada na funkciji izbornika Argentine završio reprezentativnu karijeru. Maradona je rezolutno odbijao pozvati Riquelmea i nakon pritiska čelnika Saveza, nikad mu nije oprostio što ga je prošle godine jednom pozvao, a Riquelme se nije odazvao: "Priča o Riquelmeu je završena, tko ne grize da obuče argentinski dres, taj mi ni ne treba. Ne moram se niti ću se klanjati bilo kome, kako se god zvao, bio on i Riquelme".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!