Nogomet

Modrić odveo Spurse u europsko proljeće

Ante Zovko • srijeda, 24.11.2010.
Modrić odveo Spurse u europsko proljeće
Foto: EPA

Luka Modrić bio je ponajbolji igrač Tottenhama u velikoj 3:0 pobjedi protiv Werdera kojom su Englezi u svojoj prvoj sezoni u Ligi prvaka osigurali nastavak natjecanja na proljeće. Uz Spurse, put do osmine finala pronašao je i branitelj naslova Inter.

Tottenham - Werder 3:0
(Kaboul 6', Modrić 45', Crouch 79')

Tottenham je novom sjajnom predstavom na svojem White Hart Laneu osigurao osminu finala Lige prvaka. U pobjedi 3:0 veliki je pečat ostavio Luka Modrić svojim prvim pogotkom u Ligi prvaka, iznuđenim jedanaestercem i općenito odličnom igrom.

Harry Redknapp na početku je i dalje od Hrvata vjerovao samo Modriću. Iako je Van der Vaart otpao zbog ozljede, Niko Kranjčar morao je čekati svoju priliku s klupe do 81. minute, a društvo mu je pravio Vedran Ćorluka. Stipe Pletikosa završio je na tribini.

Englezi su od početka počeli dominirati, orijentirajući se na brza krila Balea i Lennona. Upravo je engleski reprezentativac pripremio vodstvo Tottenhama. Probio je desno krilo, ubacio u njemački kazneni prostor, a Kaboul zabija drugi gol u dvije uzastopne utakmice nakon što je u subotu srušio Arsenal. A taj gol čekao je dvije godine.

Mogao je Tottenham podebljati vodstvo da je Pavljučenko bio odlučniji u dvije prilike, ali da domaći ipak odu s opipljivijim vodstvom pobrinuo se Modrić u prvoj minuti sudačke nadoknade. Huttonov ubačaj glavom spušta Crouch, a naš reprezentativac sjajnim lažnjakom vara Fritza i zakucava loptu pokraj nemoćnog Wiesea.

Modrić je nastavio u odličnom izdanju i u drugom poluvremenu. U 53. minuti izborio je jedanaesterac kad ga je srušio Felix Kroos, ali Bale je s bijele točke gađao točno u Wiesea.

I dalje su Spursi dominirali, stvarali prigode, a njemačke bljeskove s lakoćom presjecali u korijenu. Gol je, činilo se, mogao pasti samo u korist domaćih i dogodilo se u 79. minuti. Lennon je na desnoj strani sjajno prevario svojeg čuvara, a njegovu povratnu loptu u 3:0 pretvara Crouch. S time su se domaći zadovoljili, a i nemoćnim Nijemcima kao da je laknulo što su završili samo s tri komada u mreži.


Inter - Twente 1:0
(Cambiasso 55')

Mnoštvo ozljeda napalo je europskog prvaka prije ogleda s Nizozemcima. Rafael Benitez, koji je pod sve žešćim kritikama, morao je sastavljati momčad bez Coutinha, Chivua, Milita, Obija, Samuela, Maicona, Muntarija i Julija Cesara.

Pred ne baš popunjenom Giuseppe Meazzom momčadi su odigrale sjajno prvo poluvrijeme kojem su samo nedostajali golovi. Prvo je Biabiany sve pripremio za Sneijdera da bi njegov volej promašio okvir, a Chiadli u petercu Intera propušta priliku koju je bilo teže ne realizirati.

Pritisak Intera nije pokolebao Twente ni nakon prečke Sneijdera u 16. minuti. Nešto kasnije Janssen je na muke stavio Castellazzija, a Talijane je mogao šokirati i Chiadli.

Međutim, u 55. Inter je konačno okrunio nešto bolju igru. Sneijder je izveo slobodan udarac, lopta se odbija do Cambiassa, a on ljevicom pogađa lijevi dalji kut Mihajlova.

Benitezove trupe mnogo su odlučnije krenule u drugom poluvremenu potpuno zagospodarivši terenom. Sneijdera je bilo posvuda, dijelio je lopte i prijetio sam, ali njegovi i pokušaji Eto'oa, Zanettija te Stankovića nisu uspijevali pronaći put do cilja.

Zato ga je mogao pronaći nizozemski prvak kad je Landazaat u 75. minuti pogodio prečku, a Castellazzi je kasnije opet morao vaditi kestenje iz vatre. No, pogodak Cambiassa ipak se pokazao dovoljnim za Interovo europsko proljeće.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Inter1:0Twente
Tottenham3:0Werder Bremen
1Tottenham 618:11+711
2Inter 612:11+110
3Twente 69:11-26
4Werder Bremen 66:12-65

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.11.2010. u 13:33
    Bravo, mogli bi oni daleko u ovoj sezoni lp, samo neka im se još poklope neke stvari!Svaka čast našima
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.11.2010. u 10:16
    Modriću fenomenalan si, želin ti što prije još veći klub, npr. ManUtd
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.11.2010. u 10:06
    gledo sam samo drugo poluvrijeme i tu je luka bijo najbolji igrac na terenu. ne samo sto se tice igre prema naprijed neko i u obrani je bijo stvarno super.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.11.2010. u 08:43
    Šteta šta još nije Niko zabio kada je ušao...onda bi to bila nasa potpuna predstava ;)
    Obrisan korisnik
  • beaver25.11.2010. u 03:38
    Luka je imao par netocnih dodavanja u prvom dijelu ali zabio je super gol...drugo nisa gledao
    beaver