Nogomet

Rakitiću proljeće, Lovren blizu

Ante Zovko • srijeda, 24.11.2010.
Rakitiću proljeće, Lovren blizu
Foto: EPA

Schalke je potpuno nadigrao Lyon na domaćem terenu i pobjedom 3:0 situaciju u skupini B okrenuo potpuno u svoju korist. Suigrači Ivana Rakitića već su osigurali drugi krug, a Dejan Lovren s Lyonom to bi trebao potvrditi u posljednjem kolu. U drugom susretu Hapoel je istim rezultatom šokirao Benficu i kompromitirao joj izglede za osminu finala.

Schalke - Lyon 3:0
(Farfan 12', Huntelaar 19', 89')

Schalke je protiv najvećeg konkurenta za prvu poziciju u skupini B odigrao veliku utakmicu, dominirao njenim većim dijelom i osigurao mjesto u osmini finala Lige prvaka. Ivan Rakitić morao je cijelu utakmicu odgledati s klupe, a Dejan Lovren je zauzeo stopersko mjesto u Lyonovoj obrani.

Nijemci su od početka protivniku dali do znanja da ih čeka težak zadatak da očuvaju svoju mrežu. Već su početni promašaji Huntelaara i Juarda najavili njemački pogodak.

U 12. minuti ubačaj Howedesa izazvao je pomutnju u zadnjoj francuskoj liniji, a nakon što je Lovren blokirao Raulov pokušaj, Farfan ispravlja pogreške svojih suigrača i pogađa za vodstvo.

Lyon je uzvratio pokušajima Bastosa i Lopeza, ali u 19. minuti opet se raduje njemačka strana. Za to se pobrinuo Huntelaar nakon još jedne slabe reakcije Lovrena i društva.

Ritam Schalkeove igre u drugom je poluvremenu malo je pao, ali Lyon nije uspijevao vratiti se u igru. Sve je postalo teže za Francuze kad su početkom drugog poluvremena ostali bez ozlijeđenog Yoanna Gourcuffa.

Puno manje atraktivnije poluvrijeme u Gelsenkirchenu nastavilo se s nekoliko prilika s obje strane, ali posljednju riječ opet je imao Huntelaar, koji je u 89. minuti potpuno potopio Lyon i s 3:0 Schalkeu zakapario mjesto u osmini finala.


Hapoel Tel Aviv - Benfica 3:0
(Zahavi 24', 90', Douglas 74')

Hapoel se sa sjajnom pobjedom protiv Benfice vratio u igru za treće mjesto, odnosno poziciju u Europskoj ligi i u isto vrijeme Portugalcima uvelike umanjio izglede za nastavak natjecanja u Ligi prvaka.

Početak susreta pripao je Benfici čiji su ofenzivci promašili niz prilika u prvih 15 minuta. Kaznio ih je u 24. minuti Eran Zahavi pogodivši glavom nakon slobodnog udarca Abutbula.

Portugalci su bili sve frustriraniji jer im se dobra igra nije vratila pogocima. Trud im se nije mogao poreći, prilika su imali, ali Enyeama im je obično branio sve pokušaje ili su ih sami propuštali.

Još je odlučnije krenula Benfica u nastavku, ali su se zaredali promašaji Salvija, Cardoza, Luisaa i Maxija Perreire. Dojam je na kraju sve što im je preostalo jer je Hapoel poentirao iz svog prvog kornera, kojeg su zaradili tek u 73. minuti (Benfica je ih je imala 18).

Lopta je došla do Douglasa da Silve, a ovaj baca goste u očaj. Kako im ni situacija u Gelsenkirchenu nije išla u korist, Portugalci kao da su se predali pa ih je Hapoel dokrajčio u 92. minuti drugim pogotkom Zahavija.

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Schalke 043:0Lyon
Hapoel Tel-Aviv3:0Benfica
1Schalke 04 610:3+713
2Lyon 611:10+110
3Benfica 67:12-56
4Hapoel Tel-Aviv 67:10-35

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.11.2010. u 19:25
    nevolin gadit nase igrace al lovren je bio los, igrali su se s njim
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.11.2010. u 11:09
    Jadna predstava Lovrena !!!
    Obrisan korisnik
  • Rege25.11.2010. u 00:15
    Lyon je i porazom izborio osminu finala, upravo zahvaljujući porazu Benfice, jer ima 3 boda više i bolji međusobni omjer s njom (2:0, 3:4). Iz ovog dijela ždrijeba (A-D) poznato je 7 klubova, a ostala je jedino dvojba u skupini D između Kopenhagena i Rubina.
    Rege
  • Obrisan korisnik25.11.2010. u 00:03
    Lovren blizu čega? Da bude proglaše za najlošiju kupovinu Lyona u posljednjih 5 godina?
    Obrisan korisnik