Nogomet

United u zadnji tren

Lovro Štrbinić • srijeda, 24.11.2010.
United u zadnji tren
Foto: EPA

Dvije vrlo različite utakmice odigrane su danas u skupini C Lige prvaka. U Glasgowu je Manchester iščupao važnu pobjedu u posljednjim trenucima dvoboja, dok je u Valenciji domaćin vrlo rano deklasirao turskog predstavnika.

RANGERS - MANCHESTER UNITED 0:1
(Rooney 87')

Pobjedu koja im omogućuje nešto mirnije posljednje kolo natjecanja po skupinama ostvarili su nogometaši Manchester Uniteda u gostima kod Rangersa. Pogodak vrijedan tri boda i stvaranja isto toliko bodovne prednosti pred drugoplasiranom Valencijom djelo je Rooneya, koji je s bijele točke u 87. minuti loptu pospremio iza leđa McGregora.

Treba napomenuti da je tokom cijelog dvoboja engleski predstavnik imao više od igre, dok su domaćini tek u nekoliko navrata ozbiljnije pokušali ugroziti vrata Uniteda. Osim spomenutog pogotka iz jedanaesterca, Rooney je vrlo blizu upisivanju i listu strijelaca bio i u 40. minuti, ali je tada njegov udarac glavom odsjeo na gredi.

Nakon pet kola u ovoj skupini Rangers je čvrsto na trećem mjestu i odatle se ne može pomaknuti, što znači da će svoj europski put nastaviti u Europskoj ligi. S druge strane, Crveni vragovi su vrlo blizu osvajanja prvog mjesta ove skupine.

VALENCIA - BURSASPOR 6:1
(Mata 17', Soldado 21', 55', Aduriz 30', Joaquin 37', Dominguez 78'/Batalla 69')

Mnogo efikasniju utakmicu od one na Ibroxu mogli su danas vidjeti svi posjetitelji Mestalle. Tamo je Valencia osigurala drugi krug natjecanja vrlo visokom pobjedom nad simpatičnim Bursasporom. Ponajbolje role u redovima španjolske momčadi odigrali su strijelac, te dvostruki asistent Mata, te dvostruki golgeter Soldado. Međutim, Turci nisu pali tako lako kao što to sugerira rezultat, te su u nekoliko navrata ozbiljno ugrozili domaću momčad.

Ipak, do prvog gola došli su gosti, a on je postignut iz jedanaesterca u 17. minuti dvoboja. S bijele točke siguran je bio Mata i to je značilo nešto veću opuštenost u redovima Valencije. Ona je odmah dovela do bolje igre, pa je već četiri minute poslije Bursaspor još jednom kapitulirao. Ovaj put je asistent bio strijelac prvog gola, a egzekutor Roberto Soldado. U 30. minuti zasvijetlile su te iste brojke na semaforu i na onom mjestu gdje piše trenutni rezultat. Na 3:0 povećao je Aduriz. Do kraja poluvremena očito demoralizirani Turcu su primili još jednu loptu u svoju mrežu, a ovaj put u nju je pospremio Joaquin.

Drugi dio počeo je onako kako je prvi završio. Nakon deset minuta igre u nastavku put do mreže ponovno pronalazi Soldado. Tada se domaća momčad ipak malo opustila, pa je i napadački dio turske ekipe došao do izražaja. Prvi, povijesni gol u Ligi prvaka za Bursaspor postiže u 69. minuti Batalla kada koristi asistenciju Sercana Yildrima.

No, 12 minuta prije kraja susreta Alejandro Dominguez vraća Valenciju na prednost od pet pogodaka razlike. Pritom je iskoristio još jednu asistenciju danas razigranog Mate. Bilo je to sve što se tiče iskazivanja golgeterskih sposobnosti na ovom dvoboju i susret je završio rezultatom 6:1.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

FC Rangers0:1Manchester United
Valencia6:1Bursaspor
1Manchester United 67:1+614
2Valencia 615:4+1111
3FC Rangers 63:6-36
4Bursaspor 62:16-141

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • dajmituprijavuvecjednom25.11.2010. u 14:47
    kaj nisu? pobjednici? baš to i jesu i dalje.
    dajmituprijavuvecjednom
  • Obrisan korisnik25.11.2010. u 10:48
    uvijek u zadnjem dijelu utakmice,nisu ni oni sto su nekad bili
    Obrisan korisnik