Ostali sportovi

Sandra starta u Dohi, Blanka u Šangaju

Maja Giljanović • srijeda, 24.11.2010.
Sandra starta u Dohi, Blanka u Šangaju
Foto: Kristijan Komarica

U drugoj sezoni Dijamantne lige europske prvakinje Blanka Vlašić i Sandra Perković gotovo da se prate u stopu, najbolja europska i svjetska atletičarka i najveća nadolazeća zvijezda u Europi imaju samo otvaranje sezone drugačije, Splićanka starta u Šangaju 15. svibnja, a Zagrepčanka devet dana prije u Dohi.

Pobjednici premijerne sezone Dijamantne lige u skoku u vis Blanki Vlašić i drugoplasiranoj u ukupnom poretku u bacanju diska Sandri Perković u 2011. godini raspored mitinga se gotovo u cijelosti preklapa.

Jedina razlika je startni miting, Blanka je sezonu tradicionalno započinjala u Dohi gdje će dogodine 6. svibnja krenuti i Sandra koja je u 2010. na debiju na mitinzima najviše kategorije osvojila treće mjesto i prvi dijamantni bod, ali iduće sezone organizatori Dijamantne lige su se stožer su se odlučili na promjenu ambijenta i otvaranje u skoku u vis povjerili Šangaju.

Ostali mitinzi na kojima su zastupljene discipline hrvatskih heroina su Rim 26. svibnja, New York 11. lipnja, Lausanne 30. lipnja, Birmingham 10. srpnja, Monte Carlo 22. srpnja, London 5. i 6. kolovoza i finale u Bruxellesu 16. rujna.

Blanka je u godini na izmaku nastupila na sedam mitinga i osvojila svih sedam dijamanata, od Dohe preko Osla, Rima, Pariza, Stockholma i Londona do Bruxellesa i slavila ispred Antoniette Di Martino na drugom i Emme Green na trećem mjestu.

Sandra je u 2010. osvojila treće mjesto u Dohi, šesto u Oslu, pobijedila je u New Yorku, u Lausannei je zauzela sedmo mjesto, u Parizu je ponovno bila na trećoj stepenici podija, u Londonu je bila druga i na koncu je slavila i u Bruxellesu i to je još bacila i novi osobni i hrvatski rekord (66,93 m) za ukupno drugo mjesto iza samo Yarelis Barrios.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!