Rukomet

Hrvatska preokrenula i slavila

Sportnet • nedjelja, 28.11.2010.
Hrvatska preokrenula i slavila
Foto: Davor Sajko

Hrvatska ženska reprezentacija svladala je Francusku 20:19 u susretu za 3. mjesto na pripremnom turniru u Parizu.

HRVATSKA – FRANCUSKA 20-19 (6:11)

Pariz, dvorana Pierre De Coubertain, gledatelja 5000
Suci: Cacador Ivan, Nicolau Eurico (oboje Portugal)

HRVATSKA: Grubišić 8 (8+0), Jelčić 8 (8+0), Tatari 2, Jukopila, Golubić, Šerić 1, Čović 1, Gaće 2, Pavić 1, Horvat 3, Franić 3, Penezić 4, Zebić 1, Milanović-Litre 2, Havić, Maruščec

FRANCUSKA: Pradel, Goudjo 1, Vancette 3, Canto 1, Pineau 1, Mendy, Herbrecht 3, Carrat 6, Leynaud, Gnabouyou 2, Nkama, Dembele, Deroin, Pijos 2, Signate 2, Lacrabere 3

sedmerci: Hrvatska 3(1), Francuska 2(2)
isključenja: Hrvatska 12' (Šerić 2+2, Franić 2+2, Havić, Maruščec), Francuska 4' (Herbrecht, Pineau)

Iako su u poluvremenu imale velik zaostatak, naše su djevojke uspjele preokrenuti rezultat zahvaljujući prije svega odličnoj obrani u drugom dijelu.

Nakon susreta je izbornik Hrvatske Vladimir Canjuga rekao: "Krenuli smo dobro no potom smo opet upali u crnu rupu. Radili smo nevjerovatne greške, bezvezna dodavanja i nakon 4:4 Francuskinje odlaze na 9:4. Čak 13 minuta nismo zabili gol. U tom razdoblju uspjeli smo promašiti i dva penala, jedan zicer i -5 na poluvremenu izgledalo je jako loše. Drugi dio sam počeo malo rotirati i mlađe igračice su ovaj put opravdale povjerenje. Uspjeli smo se vratiti, u 48. minuti poveli smo 15:14 i ušli u neizvjesnu završnicu. Imali smo igračicu manje, Ivana Jelčić je u tom trenutku skinula dva zicera, u napadu smo zabili za 20:19, Jelčić je ponovno obranila i do kraja smo sačuvali loptu."

"Ovo je važna pobjeda za samopouzdanje i dokaz da ove cure mogu sve, ali i ništa ako se budu ponavljale crne rupe. Moramo najviše poraditi na samopouzdanju, kojeg očito imamo. Uspjeli smo se vratiti u grotlu ove dvorane, znači da vrijedimo. Čestitam svim djevojkama, ovo je bio put kako treba raditi jer ako uspijemo eliminirati crne rupe mislim da možemo puno. Istaknut ću najviše dobru obranu tokom cijelog turnira, a danas smo bili i bez Nikice Pušić koja ima temperaturu. Dosta je toga sada jasnije, ali naravno da imam još neke dileme glede putnica na EP. Obranom sam zadovoljan, radit ćemo puno na napadu", dodao je izbornik.

"U prvom dijelu nismo dobro igrale u napadu, lopta je bila prespora, nismo otvarale krila, ali i one su bile jako dobre u obrani. Drugi dio smo proigrale, stvarale prilike, mi vanjski smo počeli zabijati, i uspjele smo preokrenuti. Sada vidimo gdje smo, a tome je ovaj turnir i poslužio. Mislim da imamo prostora za napredak, Kike Franić je tu sad na novoj pozicij desno, i kad se ona još malo privikne na to i kad se uigramo bit će to puno bolje napadački. Zadovoljna sam nastupom, ali ne smiju nam se dešavati te rupe. Jučer protiv Rumunjske koja je vrh svjetskog rukometa odigrale smo odličnih 50ak minuta, ali smo neobjašnjivo pale 10 minuta. Kao neki pad koncentracije, možda radi umora, ali moramo na tom poraditi da se to prestane događati. Sve cure su dobile prigodu i mislim da smo na dobrom putu", nadovezala se Andrea Penezić.

Andrea je ponijela i naslov prvog strijelca turnira s postignutih 13 golova. U finalnom susretu, Rumunjska je svladala Švedsku 32:26.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!