Ostali sportovi

Blanka i Nedžad laureati

Maja Giljanović • utorak, 30.11.2010.
Blanka i Nedžad laureati
Foto: Kristijan Komarica

Najboljim atletičarima Hrvatske u najuspješnijoj godini hrvatske atletike u povijesti u Splitu su proglašeni najbolja atletičarka svijeta, pobjednica Dijamantne lige i Kupa kontinenata, svjetska dvoranska i europska prvakinja na otvorenom u skoku u vis Blanka Vlašić i finalist Europskog prvenstva Nedžad Mulabegović.

U Splitu se u hotelu Park u organizaciji Hrvatskog atletskog saveza na dodjeli priznanja najboljima od najboljih u najuspješnijoj sezoni hrvatske atletike okupila hrvatska atletska krema, a najveći su pljesak zaradili najbolja atletičarka Blanka Vlašić i najbolji atletičar Hrvatske Nedžad Mulabegović.

Blankine reference teško je i pobrojati: Splićanka je u 2010. u Dohi obranila naslov svjetske dvoranske prvakinje, u Barceloni je prvi put postala prvakinja Europe, bez izgubljenog mitinga je osvojila premijerno izdanje Dijamantne lige, u Splitu je slavila na Kupu kontinenata, skočila je najviše i na otvorenom (2,05 m) i u dvorani (2,06 m) i na kraju je proglašena najboljom atletičarkom Europe i svijeta.

Mulabegović je priznanje zaslužio osvajanjem šestog mjesta na Europskom prvenstvu u Barceloni u bacanju kugle, 29-godišnjak je na velikoj sceni poboljšao osobni rekord na 20,56 m i do pete serije bio i na poziciji koja je donosila brončanu medalju.

Najbolji treneri godine su Blankini treneri Joško Vlašić i Bojan Marinović, a najbolji klub je zagrebački Dinamo-Zrinjevac. Posebno priznanje uručeno je najmlađoj europskoj prvakinji i bacanju diska u povijesti europskih prvenstava Sandri Perković, finalistu EP-a u bacanju diska Martinu Mariću i Sandrinom treneru Ivanu Ivančiću.

U mlađim kategorijama nagrade su odnijeli: polufinalisti Svjetskog juniorskog prvenstva na 100 metara s preponama Ivana Lončarek i na 100 metara Dario Horvat, najbolja mlađa juniorka je petoplasirana na Olimpijskim igrama mladih u troskoku Ines Ikić, najbolji mlađi junior hrvatski rekorder, prvoplasirani na svjetskim mlađejuniorskim tablicama i osmoplasirani na Olimpijskim igrama mladih u skoku s motkom Ivan Horvat, najbolja kadetkinja je juniorska rekorderka Hrvatske, prvoplasirana na kadetskim i trećeplasirana na juniorskim tablicama u bacanju koplja Sara Kolak, a najbolji kadet prvak Hrvatske u bacanju kugle i diska Martin Marković.

Priznanje su za izniman doprinos razvoju atletike dobili i gradonačelnici Splita i Zagreba, Željko Kerum za doprinos u organizaciji prvog u povijesti Kupa kontinenata, a Milan Bandić za višegodišnji doprinos u organizaciji Hanžekovićevog memorijala.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!