Nogomet

West Ham razbio Manchester United

Marin Vuković • utorak, 30.11.2010.
West Ham razbio Manchester United

Nakon pune dvije sezone trofej namijenjen pobjedniku Carling kupa promijenit će vlasnika, a nakon punih 29 utakmica u svim natjecanjima ove sezone Manchester United upisao je poraz. West Ham je na Upton Parku neočekivano razbio momčad Alexa Fergusona i branitelja naslova zaustavio već u četvrtfinalu. Takvih problema nije imao Arsenal, koji se pobjedom nad Wiganom lakoćom plasirao među četiri najbolje momčadi.

Rijetke su večeri u kojima navijači West Hama imaju razloga za slavlje, a još rjeđe one u kojima na Upton Parku ovako uvjerljivo pada Manchester United. West Ham je nadigrao i razbio Crvene vragove i posve zasluženo im pokazao izlazna vrata iz natjecanja u kojem su u protekle dvije sezone otišli do samoga kraja. Tomasz Kuszczak je čak četiri puta vadio loptu iz svoje mreže, a može biti zadovoljan što poraz Uniteda nije i uvjerljiviji.

Kako je to već običaj u Carling kupu, Alex Ferguson je na travnjak Upton Parka poslao kombiniranu momčad, zamijenivši šestoricu prvotimaca koji su u subotu izbušili Blackburn s čak sedam pogodaka. Premda su od prve minute krenuli i Ryan Giggs i Darren Fletcher, Unitedu je protiv nabrijane i iskusnije momčadi West Hama nedostajalo dubine i kvalitete.

Gosti su svoju jedinu priliku propustili početkom prvoga dijela, udarac Gabriela Obertana sjajnom je obranom zaustavio Robert Green, a nakon toga započeo je show Čekićara. Pogodak Victora Obinne u 20. minuti poništen je zbog zaleđa, no samo dvije minute kasnije Jonathan Spector sjajno se snašao i glavom pogodio bliži kut Kuszczakova gola. Petnaest minuta kasnije isti je igrač iskoristio proklizavanje mladog Brazilca Fabija, dokopao se lopte i iz neposredne blizine povisio na 2:0.

Sve dvojbe oko pobjednike riješene su u kratkom razdoblju između 56. i 66. minute, kada je simultanku s danas iznimno lošim Johnnyjem Evansom odigrao Carlton Cole. Napadač Čekićara prvo je iskoristio nepažnju irskog stopera i ubačaj Obinne pretvorio u 3:0, a deset minuta kasnije leđima okrenut golu okrenuo je Evansa poput početnika i postavio konačnih 4:0.

Premda nisu odigrali nezaboravnu utakmicu, nogometaši Arsenala nisu imali problema protiv slabog Wigana. Već u prvom poluvremenu propustili su nekoliko sjajnih prilika, a posebno izglednu imao je Carlos Vela, koji je u situaciji jedan na jedan s gostujućim vratarom neshvatljivo poslao loptu pored vratnice.

Tri minute prije odlaska na odmor Topnicima se ipak osmijehnula sreća. Korner Thea Walcotta glavom je dočekao Antolin Alcaraz i s pet metara udaljenosti pogodio pogrešnu mrežu. Ni kriv ni dužan Arsenal je na odmor odnio prednost, a nakon toga bilo je lakše igrati.

Sličan razvoj događaja gledali smo i u nastavku, Arsenal je igrao i stvorio nekoliko prilika, a jednu od njih u 67. minuti pretvorio u pogodak. Ovaj put domaćinu nije bila potrebna pomoć Wiganovih igrača, ubačaj Vele na drugoj je vratnici dočekao Nicklas Bendtner i zapečatio prolaz Arsenala, kao jedine momčadi iz "velike četvorke", u polufinale ovosezonskog Carling kupa.

U srijedu se igraju preostale dvije utakmice četvrtfinala, u Birminghamu nas čeka gradski derbi istoimenog domaćina i Aston Ville, a Ipswich u drugoj utakmici dočekuje West Bromwich Albion.

Carling kup

četvrtfinale

Arsenal2:0Wigan
West Ham 4:0Manchester United
Birmingham City2:1Aston Villa
Ipswich1:0WBA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.12.2010. u 19:01
    haha,a da su prošli onda nikome ništ,a sad kad su dobili po *ički odmah kup niše ne valja,tipično
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.12.2010. u 15:49
    Hahaha istina brate
    Obrisan korisnik
  • The_Killer_000701.12.2010. u 13:00
    ovaj kup je sranje
    The_Killer_0007
  • Obrisan korisnik01.12.2010. u 02:24
    bilo bi vrijeme za arsenal
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.12.2010. u 00:42
    manchester 04 :D
    Obrisan korisnik