Nogomet

Ipswich među četiri, neredi u Birminghamu

Marin Vuković • srijeda, 01.12.2010.
Ipswich među četiri, neredi u Birminghamu

Poznati su svi sudionici polufinala engleskog Carling kupa. Nakon što su plasman među četiri najbolje momčadi u utorak izborili West Ham i Arsenal, večeras je to pošlo za rukom Birminghamu i drugoligašu Ipswichu.

Premda im u drugoj engleskoj ligi ne ide najbolje i nanizali su četiri uzastopna poraza, izabranici Roya Keanea pred svojim su navijačima došli do zaslužene pobjede nad West Bromwich Albionom i plasirali se u polufinale Carling kupa.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Grant Leadbitter iz jedanaesterca u 69. minuti, nakon što je Graham Dorrans u šesnaestercu srušio Carlosa Edwardsa.

Ždrijeb polufinala

Efikasni Englezi odmah po završetku večerašnjih utakmica odradili su i ždrijeb polufinala. U prvim polufinalnim utakmicama, koje su na rasporedu u tjednu koji počinje 10. siječnja 2011. godine, sastat će se Ipswich i Arsenal te West Ham i Birmingham.

Uzvratne utakmice igraju se dva tjedna kasnije.

Druga večerašnja utakmica bila je više od tek borbe za polufinale manje popularnog kup natjecanja, bio je to novi sudar gradskih rivala iz Birminghama, u kojem je City iz daljnjeg natjecanja izbacio prošlosezonskog finalistu.

Domaći su do vodstva došli iz jedanaesterca kojeg je u 12. minuti realizirao Sebastian Larsson, no nakon pola sata igre Gabriel Agbonlahor je vratio goste u utakmicu.

Plasman Birminghama u polufinale šest je minuta prije kraja osigurao srbijanski reprezentativac Nikola Žigić, a posljednji sučev zvižduk izazvao je buru oduševljenja i upadanje navijača na travnjak St. Andrewsa.

Taj incident nije mogao proći bez provokacija prema gostujućim navijačima, pa je nastao metež u kojem su letjela plastična sjedala i poneka baklja. Srećom, policija i redari brzo su smirili strasti i razdvojili usijane glave.

Carling kup

četvrtfinale

Arsenal2:0Wigan
West Ham 4:0Manchester United
Birmingham City2:1Aston Villa
Ipswich1:0WBA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!