Rukomet

Novi problemi u Celju

Edvard Burić • četvrtak, 02.12.2010.
Novi problemi u Celju
Foto: Davor Sajko

Mukama Celja Pivovarne Laško kao da nema kraja. Trener Požun ponudio je ostavku nakon još jednog domaćeg poraza. Ipak, ostavka je odbijena i on ostaje na klupi slovenskog prvaka...

Celje Pivovarna Laško teško se nosi s igranjem u Ligi prvaka i kvalitetnim domaćim prvenstvom. Boj na dvije fronte iscrpljuje momčad koja ne postiže rezultate koje su javnost, ali i navijači očekivali prije početka sezone.

Najprije je poraz od Škofje Loke te "izostanak reakcije igrača" prije nešto više od dva tjedna natjerao Zvonimira Serdarušića na odlazak s klupe, da bi sada i Miro Požun, trener koji je preuzeo "vruću" klupu slovenskog prvaka ponudio ostavku upravi kluba.

Požun je ostavku ponudio nakon jučerašnje utakmice slovenskog prvenstva u kojoj su ugostili momčad Trimo Trebnje i ubilježili već četvrti poraz u prvenstvu (31:33).

Nakon utakmice trener slovenskog prvaka je izjavio: "To je katastrofa za naš klub. To si svi mi jednostavno nismo smjeli dozvoliti. U ovom trenutku ništa više ne mogu reći. Osjećam da nismo napravili ono što smo željeli i razmišljam da se sve ovo završi."

Momčad naših Mirka Alilovića i Petra Metličića u prvenstvu je već doživjela četiri poraza (u 11 utakmica) i nalazi se na četvrtom mjestu s 14 bodova. Prvo je Gorenje s 20 bodova u deset utakmica. Cimos Koper je drugi sa 17 bodova (11 utakmica), a treće je Trimo Trebnje s 15 bodova iz 12 utakmica.

U Ligi prvaka Celjani se s osvojena četiri boda, nakon šest odigranih utakmica nalaze na petom mjestu, sa zaostatkom od dva boda u odnosu na Barcelonu i Chambéry.

Kako će se Celje izvući iz ove krize ostaje nam za vidjeti, pronalazak trećeg trenera u vrlo kratkom roku sigurno bi dodatno uzdrmao momčad koja ima kvalitetu, ali na parketu nikako da uhvati kontinuitet rezultata.

Miro Požun je već vodio Celje do europskog trona, bilo je to 2004. godine, ali kako sada stvari stoje, veliku će muku imati u "svom dvorištu". Obrana naslova slovenskog prvaka trenutno izgleda kao izuzetno teška misija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.12.2010. u 08:42
    očito se ni slovenija ne može rješiti balkanskog mentaliteta, tj. stvaranja tragedije nakon poraza...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.12.2010. u 00:14
    jebi ga, neki su za penziju
    Obrisan korisnik