Nogomet

Slaže se igračka križaljka

Ivana Strahija • petak, 03.12.2010.
Slaže se igračka križaljka
Foto: Sandro Donda

Čim je stigla informacija da je kredit konačno odobren, a zaostalih 10 plaća time osigurano, na varaždinskom se stadionu lakše diše. No, opustiti se ne može ni jedan igrač, jer je trener Samir Toplak počeo slagati igračku križaljku.

Oproštaj od kapetana

Dosadašnjim tijekom sezone varaždinski je strateg izuzetno zadovoljan: "Puno dobroga smo napravili od ožujka, promovirali igrače, mnogima pronašli prava mjesta i ostvarili odličan uspjeh s obzirom na probleme s novcem", kazao je Toplak, te uz osmjeh dodao: "Još nam nedostaje da pobijedimo Dinamo ili Hajduk."

Protiv Dinama će Varaždin odigrati posljednji ovogodišnji prvenstveni susret, a bit će to i oproštajna utakmica za mladog kapetana Josipa Brezovca, koji će nakon toga odjenuti Dinamov dres. "Naš je kapetan uistinu zavrijedio takav transfer, svi mu želimo sve najbolje i sigurni smo da će se vrlo brzo snaći. On je izuzetna osoba, a često je ta ljudska komponenta, uz nesumnjiv talent i mukotrpni rad, važna za veliku karijeru. Nadamo se da će je imati", pohvalio je Toplak Brezovca.

Posljednji će put Breza ponijeti kapetansku traku u nedjelju na Maksimiru, a naslijedit će je, kako smo već pisali, Roberto Punčec, standardni mladi hrvatski reprezentativac. On na žalost neće dobiti priliku pokazati se u Zagrebu jer je kartoniran, a na raspolaganju treneru nije ni Dudić, kojem je pukao mišić, kao ni Golubar, kojeg čeka operacija. Upitno je i zdravstveno stanje D. Škvorca, koji ima povišenu temperaturu.

Prvi trening su Varaždinci odradili tek sredinom tjedna jer je stanje na terenima loše i nisu primjereni pripremi nogometaša. Uz nove padaline u petak, pitanje je kako će se momčad uspjeti pripremiti "Ali nekako će biti", kaže Toplak.

Igračka križaljka

Nakon utakmice u Zagrebu, Toplakovi igrači će imati veliki sastanak u ponedjeljak 6. prosinca, nakon čega odlaze na odmor. 23. prosinca moraju se odazvati na tradicionalnu utakmicu Starih i Mladih, a 12 će igrača Toplak povesti u Hamburg na malonogometni međunarodni turnir od 28. do 30. prosinca.

Prva prozivka za Varaždince bit će 17. siječnja, kad će biti objavljen i popis igrača s kojima klub računa u proljetnom dijelu sezone. "Već sam napravio kostur momčadi s 22 igrača i dva juniora. Smatram da nam je ta brojka dovoljna jer u proljetnom dijelu sezone ima malo utakmica. K tome, smanjenjem kadra postići ćemo dodatnu koheziju momčadi, a plan je napraviti pomak na bolje u proljeće po pitanju igre."

Toplak neće dovoditi nove igrače, iako će vjerojatno mnogo njih tražiti priliku u prvom dijelu priprema u Varaždinu: "Tu će opet biti mnogo igrača, trebat će ih isprobati, ali ne vjerujem da ću svojoj momčadi dodavati nove igrače. Dovoljan će nam plus biti povratak Nikole Tkalčića."

Na sreću, na vrijeme je riješeno pitanje dugovanja prema igračima, pa se izvanredni odlasci i osipanje kadra ne očekuje. Na posudbu u Međimurje trebali bi otići Suntešić i Kokot, dok će se momčadi priključiti Antolić i Kaniški, koji su postali standardni U19 reprezentativci.

Oni koji su se vratili oni koji su otišli

Interesantno je spomenuti da čak trojica igrača bez kluba, bivših Varteksovaca trenira s Varaždincima, no s dvojicom Toplak ne računa: "Gordan Golik za sada nije pokazao da se želi nametnuti i bilo bi ga teško vraćati u formu kroz prvenstvo. Posavec nam nije interesantan jer imamo Šafarića." No, zanima ga Leon Benko, za kojeg ima riječi pohvale: "On je strašno moćan igrač, izuzetno se trudi na treninzima, radi kao da mu je zadnje. Takva špica bi nam dobro došla i planiram s njime razgovarati."

Osvrnuo se Toplak i na neke koji su otišli iz Varaždina: "Igor Prahić nije odigrao dobru utakmicu otkako je otišao iz Varaždina. Ne znam hoće li se ikad vratiti, no znam da me nije kontaktirao otkako je otišao i mislim da to nije u redu. Jagačićev odlazak u Pomorac ne smatram pomakom u karijeri, dok se Frljužec izgubio i u Hrvatskom dragovoljcu. Oni koji su ostali i koji su radili, danas idu na bolje. Mislim da je to dokaz kako se u Varaždinu radi."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.12.2010. u 18:23
    samo ne znam toplak, od kud buš vadil igrače slijedeće sezone. iz juniorske ekipe koju sad varteks ima, sigurno ne.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.12.2010. u 18:18
    brezovec je Car,takav pošten igrač se ne rađa često,kapa do poda!ajmo varteks!
    Obrisan korisnik