Rukomet

Pobjeda za kraj priprema

Sportnet • subota, 04.12.2010.
Pobjeda za kraj priprema
Foto: Davor Sajko

Hrvatska ženska reprezentacija svladala je domaćina Švedsku u posljednjoj pripremnoj utakmici uoči odlaska na Europsko prvenstvo koje se održava u Danskoj i Norveškoj.

ŠVEDSKA – HRVATSKA 27:30 (13:12)

Arena Skövde, gledatelja 800
Suci: Horvat i Morton (oboje Mađarska)

ŠVEDSKA: Kaim, Skaggerstam, Boson 3, Islas 1, Roberts 1, Flognman, Gullden 3, Hagman, Helleberg, Hegman 4, Johansson, Rosengrun 5, Jacobsen, Torstenson 3, Wallen 2, Walter, Wiberg 1, Wiel Freden 4

HRVATSKA: Grubišić 8 (8+0), Žderić 2 (1+1), Jelčić 6 (6+0), Tatari 5, Jukopila, Golubić 2, Šerić 2, Čović, Gaće 1, Pušić 3, Pavić 1, Horvat 3, Franić 3, Penezić 6, Zebić 3, Milanović-Litre 1, Havić

sedmerci: Švedska 7(3), Hrvatska 8(4)
isključenja: Švedska 4', Hrvatska 4'
crveni karton: Horvat 42'

Nakon jučerašnjeg poraza, danas su naše djevojke pokazale puno bolji rukomet unatoč činjenici da su i dalje bez vlastite opreme. Bila je to vrlo dobra i neizvjesna utakmica u kojoj je Hrvatskoj pripalo drugo poluvrijeme i završnica, a ključni sedmerac obranila je Marta Žderić u 58. minuti.

"Počeli smo malo brzopleto, ali smo uspjeli držati utakmicu u egalu. U drugom dijelu smo poveli, održavali dva - tri razlike, a ključni trenutak utakmice dogodio se u 58. minuti kada je mlada Marta Žderić obranila sedmerac koji bi Šveđanke doveo na -1. Moram reći da je prevladala naša kvaliteta, a i rezultat je ovaj put bio u prvom planu pa sam manje rotirao igračice. Dobra je danas bila Miranda Tatari, dobro je sve to organizirala, povezala, standardno dobra bila je i Jelena Grubišić na golu. Lidija Horvat nepotrebno je dobila crveni karton, pa smo dobar dio drugog dijela igrali s tri dešnjakinje. Promašili smo čak 4 sedmerca, da smo sve to zabili bilo bi i puno lakše u završnici. Prvenstvo je pred vratima, sada vidimo gdje smo i ako uspijemo smanjiti naše greške koje radimo u određenom periodu na gotovo svakoj utakmici, milsim da možemo nešto napraviti na EP. Mislim da djevojke imaju tu disciplinu i koncentraciju, moramo još malo poraditi na tome. Iako, prtljagu još nismo dobili i to je sad prioritet jer mi pola ekipe nema svoje stvari pa to stvara malu nervozu", rekao je izbornik Vladimir Canjuga.

Hrvatska reprezentacija putuje u ponedjeljak u danski Aarhus gdje će igrati susrete 1. kruga EP: 7.12. protiv Islanda, 9.12. protiv Rusije i 11.12. protiv Crne gore.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!