Nogomet

Varaždinci u pripremama za odmor

Piše: Ivana Strahija • utorak, 07.12.2010.
Varaždinci u pripremama za odmor
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Posljednjim odigranim susretom ove godine, na travnjaku stadiona u Maksimiru, Varaždinci mogu biti zadovoljni. Ostaje im doduše žal za sva tri boda, ali i ogorčenost suđenjem…

Iako su mu svi čestitali nakon nedjeljnog susreta, jer nije mala stvar dvaput u prvenstvu osvojiti bod protiv Dinama, trener Varaždina Samir Toplak nije bio u potpunosti zadovoljan: "Rezultat je dobar, ali ne i odličan. Zadovoljan sam bodom, ali više igrom. Da su moji igrači vjerovali u mogućnost pobjede koliko sam ja vjerovao, možda bismo uzeli sva tri boda. Treba reći da Dinamo nije bio na razini jesenskog prvaka, ali smo i mi odigrali dobro i visoko pritiskali domaćine, rezultat nije slučajan."

Brezovec

Na posljednje je druženje s novinarima koji prate varaždinski nogomet stigao i Josip Brezovec. "Izuzetno sam sretan, idem u najveći hrvatski klub. Ali, teško mi je napustiti dečke s kojima sam bio kao obitelj, ali takav je nogomet. Nadam se da ću se jednom vratiti."

O sebi kao kapetanu je rekao: "Imao sam priliku učiti od najboljeg, Miljenka Mumleka, bila mi je čast igrati s njime. Nadam se da sam svojim suigračima bio dobar kapetan."

O momčadi Varaždina u prvom dijelu sezone je rekao: "Već smo u prvom tjednu priprema znali da imamo potencijala postati hit prvenstva. Momcima treba skinuti kapu do poda, vidjeli su i shvatili da se jedino radom može doći do rezultata. Ja sam im primjer da se naporan rad i isplati."

O svom nasljedniku Robertu Punčecu je rekao: "Da se mene pitalo, i ja bih ga postavio za kapetana. Jedini savjet kojeg imam za njega jest da je najbolje rješenje svakog problema komunikacija."

Nije mogao Toplak prešutjeti sudačku nepravdu, te smatra da su suci u zadnja dva kola namjerno zakidaju Varaždin: "Protiv Splita Svilokos nije vidio penal, protiv Dinama je Kovačić vidio penal u svojoj glavi, a pomoćnik Fegeš namjerno je digao zastavicu za zaleđe, iako ga nije bilo. To više nije slučajno, ne mora mi nitko objašnjavati što jest a što nije, jer imam više utakmica u nogama od tih sudaca i znam što se događa. Suci su bahati i žele biti u centru pozornosti, a Kovačić nas je čak psovao nakon što smo se nasmijali na neku njegovu odluku i nazvao nas je 'hrpom smradova'. Fegeš pak me prije utakmice napao verbalno zbog toga jer ga spominjem na presicama", ispričao je Toplak.

Bilo pa prošlo, reći će mnogi, a eventualni bodovi ne mogu se nikako vratiti. Okrenuo se stoga Toplak preliminarnoj analizi jeseni i rekao: "Napredak u odnosu na prošlu jesen je vidljiv, tada smo osvojili 20 bodova, sada imamo 25 te smo upisali svega pet poraza, a prošle sezone sedam. Imali smo samo dvije crne rupe i jedno loše poluvrijeme. Utakmice u Zadru i Splitu bile su nam zbilja loše, kao i prvo poluvrijeme protiv Šibenika, dok smo u svim ostalim susretima bili dobri i držali se kako treba. Nadalje, promoviralo se dosta igrača, iskočili su Glavina, F. Škvorc i Brlečić, a Punčec je postao klasni igrač. Najvažnije od svega je to što imamo igru."

Novinare je interesirao trojac Vugrinec, Dudić i Aganović, a Toplak je odgovorio: "Svi smo očekivali golove od Vugrinca, i on ih je sam očekivao. Na početku je još ulazio u prilike, sad pod kraj ne, no tek ćemo nakon što on s nama prođe cijele pripreme znati koliko možemo računati na njega u proljeće. Dudić je ispočetka imao problema, a onda je na domaćem terenu pokazao da može biti pojačanje. Najugodnije je iznenađenje Aganović, koji se nakon ozljede diže i čijem se kvalitetnom doprinosu nadamo."

Toplak je također oduševljen činjenicom da su sve ozljede bile mehaničke prirode: "Prošle godine imali smo 17 istegnuća mišića, ove ni jedno, a sve su ozljede bile mehaničke. To je znak da dečki nisu pretrenirani, nego baš na pravoj razini"

Tijekom ovog tjedna Toplak će razgovarati s trojicom igrača s kojima će raskinuti ugovore, a dvojicu će uputiti na posudbu. Ostatak momčadi nastavlja s treninzima još par dana, čekaju se plaće, a potom slijedi kratki odmor do 23. prosinca i utakmice Stari – Mladi.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.12.2010. u 16:38
    krikralju care, pusti budalu neka priča kaj hoće,svi znamo da penala nije bilo,to je ipak dinamo onda je SIGURNO penal
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.12.2010. u 15:42
    Aganović je po meni nekoliko puta bolji od Golubara na lijevom krilu !
    Obrisan korisnik
  • simba_m07.12.2010. u 12:30
    Nauči čitat. Ja sam rekao da penal nije bilo. A sudac je tu situaciju vidio s krive strane, odnosno igrači su mu bili okrenuti više leđima. Kakve se stvari vani (ne)dosude pa ne bude toliko halabuke kao kod nas. Tipično hrvatski.
    simba_m
  • Obrisan korisnik07.12.2010. u 12:02
    daj ne kenjaj molim te. Idi u optiku i kupi cvike i sebi i Kovačiću, možda progledaš do sljedeći put kad budeš gledal tekmu. Za to kaj je dosudil nema opravdanja, sudac to mora vidjeti, ili nemože suditi,a i već je previše puta zaj.ebao male momčadi
    Obrisan korisnik
  • simba_m07.12.2010. u 11:01
    Ne kužim te. Kakve to veze ima s konjskim trkama?
    simba_m