Nogomet

Svakom po gol, svakom po bod

Lovro Štrbinić • utorak, 07.12.2010.
Svakom po gol, svakom po bod
Foto: EPA

U šestom kolu skupine C sve su se momčadi upisale u strijelce, a Manchester United tako nije uspio završiti natjecanje po skupinama bez primljenog pogotka. Ipak, spašenim bodom protiv Valencije osvojili su prvo mjesto, a u Turskoj je do svog prvog boda u ovom natjecanju došao Bursaspor.

MANCHESTER UNITED - VALENCIA 1:1 (Anderson 63'/Hernandez 32')

Susret dva kluba koja su osigurala prolazak dalje značio je i borbu za prvo mjesto u skupini koje osigurava nešto lakšeg protivnika u osmini finala. Ovakvim raspletom, odnosno podjelom bodova, zadovoljniji ipak mogu biti domaćini jer su zadržali čelno mjesto skupine C.

U prvom poluvremenu ovog dvoboja vidjeli smo više od strane Uniteda, ali Valencia je bila konkretnija i svoju jedinu veliku šansu je pretvorila u pogodak. Međutim, dotad je domaćin već mogao voditi jer su dobre prilike promašili Berbatov i Park nakon odličnog prodora i ubačaja Rooneya. Treba napomenuti da je u tim situacijama i golman španjolskog kluba Guaita dobro reagirao.

Ipak, jedna pogreška Carricka čije je loše dodavanje na tridesetak metara od gola iskoristio Dominguez ukravši loptu i izvrsno posluživši Pabla Hernandeza. Ovaj je primio i pogodio kroz noge Amosa za vodstvo 1:0 s kojim se otišlo na odmor. No, da je bilo malo više sreće za Rooneya u 36. minuti Englez je mogao postati autor najljepšeg pogotka kola. On je s dvadesetak metara iskosa izvrsno naciljao suprotni gornji kut gostujućih vrata, ali mu se kao zadnji protivnik ispriječila greda na kojoj je lopta odsjela.

U nastavku je United od samog početka pritisnuo goste i želio pokazati da je bolja momčad. Dvadesetak minuta je obrana Valencije odolijevala presingu i napadima momčadi Alexa Fergusona i u nekoliko navrata preživjela opasne pokušaje Rooneya. Rezultat iz prvog dijela stajao je na semaforu do 63. minute kada se Anderson našao na pravom mjestu i poslao loptu u mrežu nakon što je Guaita obrano udarac Parka. Tim pogotkom Manchester se vratio na čelo skupine, a u narednim minutama je tražio i drugi pogodak kojim bi došao do punog plijena u ovom dvoboju. S druge strane, ponekad bi se i igračima Valencije otvorila prilika da zaprijete iz kontranapada, ali nije kod njih bilo dovoljno koncentracije i preciznosti.

Kako se dvoboj primicao svom kraju tako je Valencija sve manje pokušavala doći do pobjedonosnog zgoditka, a igrači Uniteda nekoliko stvorenih izglednih situacija nisu uspjeli završiti na željeni način. Samim tim remi se nametnuo kao jedini logični rasplet današnjih događaja na Old Traffordu gdje je domaćin ipak previše promašio.


BURSASPOR - RANGERS 1:1 (Yildirim 79'/Miller 29')

U dvoboju koji nije nijednom klubu ništa značio što se tiče pomaka na ljestvici bolje se u prvim minutama snašla domaća momčad. Preko Nuneza i Hasa prijetio je Bursaspor u prvih petnaestak minuta, ali niti jedan od tih pokušaja nije bio dovoljno jak i precizan. Na drugoj strani je škotski predstavnik iz prve prave prilike došao do pogotka. Steven Whittaker je pronašao Kennyja Millera, a on dovodi Rangers u vodstvo. Poslije toga ponovno su više od igre imali domaćini, ali svi njihovi napori nisu urodili plodom i na odmor se otišlo s minimalnom prednošću gostiju.

Drugo poluvrijeme donijelo je nastavak terenske dominacije domaćina, a i broj udaraca prema golu je i dalje bio veći ispod imena Bursaspora. Takva igra i pristup su im se isplatili u 79. minuti kada Sercan Yildirim zabija izjednačujući pogodak nakon asistencije Ipeka. Bio je to prvi domaći pogodak Bursaspora u Ligi prvaka, a kasnije se ispostavilo da je vrijedan i povijesnog prvog boda tog kluba u najelitnijem klupskom nogometnom natjecanju.

Sama završnica dvoboja ponudila je daljnji pritisak turske ekipe, ali njihovi pokušaji su završavali na krivim mjestima pa se u svlačionice otišlo podjelom bodova.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Manchester United1:1Valencia
Bursaspor1:1FC Rangers
1Manchester United 67:1+614
2Valencia 615:4+1111
3FC Rangers 63:6-36
4Bursaspor 62:16-141

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • snoopy07.12.2010. u 23:16
    ovaj Guaita po vokaciji treći golman Valencije a brani ko lud, e da je nama jednog takvog
    snoopy
  • Obrisan korisnik07.12.2010. u 22:57
    bravo bursaspor!
    Obrisan korisnik
  • klon07.12.2010. u 22:55
    samo da su nastavili kako su počeli drugo poluvrijeme, da se nisu povukli nakon gola, mogli su pobjediti...
    klon