Nogomet

Terry: "U nedjelju je Tottenham!"

Damir Žbulj • četvrtak, 09.12.2010.
Terry: "U nedjelju je Tottenham!"
Foto: EPA

Marseille i Chelsea odigrali su susret u potpunosti bez rezultatskog značenja. Englezi su prije susreta bili sigurno prvi u skupini, međutim, požrtvovni Francuzi odigrali su bolju utakmicu od svojih suparnika te su na kraju zasluženo slavili.

Chelsea je nastavio svoj niz neuvjerljivih igara u posljednje vrijeme. Na Velodrome je istrčao sastav predvođen Drogbom, Terryjem i Čechom, no Ancelottijeva ekipa doživjela je prvi poraz u ovosezonskoj Ligi prvaka, a pobjedonosni pogodak za Marseille postigao je Brandao, desetak minuta prije kraja utakmice.

Trener londonskog kluba nije bio previše zabrinut nakon susreta: "Ponekad smo dobri, a ponekad samo manje dobri. Imali smo ponešto prilika, ali morali smo reagirati bolje. Izgubili smo samopouzdanje i sada se bojimo igrati pravi nogomet. međutim, ne smijemo posustajati te se trebamo dobro pripremiti za sljedeću utakmicu.

"Obrambeno smo stajali dobro na terenu i to sam zahtijevao od svojih igrača, no u napadu nismo imali dovoljno prilika za udarac i postizanje zgoditka," dodao je Ancelotti.

Bez obzira na rezultat, Ancelotti je svjestan kakvim igračima raspolaže u svlačionici: "Imamo puno igrača s karakterom i trebali bi se izvući iz ove situacije i pokazati svoje pravo lice već u idućoj utakmici. Nisam potišten, ali želim riješiti ovaj problem što prije. Koncentriran sam na svoj posao i naravno da sam zabrinut što ne prikazujemo svoju najbolju igru."

Kapetan Plavih, John Terry je za SkySports izjavio: "Nema smisla paničariti u ovom trenutku, očigledno smo shvatili kako ne igramo dobro kako bi mogli.

"Igrači su shvatili kako možemo pružiti mnogo više, ali i kako je mnogo bitnih utakmica pred nama i nadam se da ćemo već protiv Tottenhama u nedjelju pokazati pravo lice. To je lokalni derbi, velika utakmica za nas igrače, ali i navijače pa se nadam da će od tog susreta sve krenuti na bolje," zaključio je Terry.

Trener francuske ekipe Didier Deschamps bio je zadovoljan kako su njegovi igrači odigrali utakmicu protiv velikog protivnika: "Igrali smo bez pritiska, ali bilo je važno za nas da pobijedimo u ovom susretu. Oni su odlična ekipa, čak i uz nekoliko izostanaka važnih igrača. Pobjedan nam je donijela samopouzdanje, iako nam nije donijela bodove u našem prvenstvu. Ne volim isticati igrače, ali večeras moram reći kako je Brandao odigrao odličan susret. Donio je razliku na terenu te sam siguran kako će on biti naš važan igrač u budućnosti."

"Chelsea je jedan od klubova u kojem sam igrao u svojoj karijeri. Makar samo jednu sezonu, doživljaj je bio poseban. Navijači su nam pružili podršku i u ovom susretu, a za moje igrače je odlično što smo nakon poraza i neodlučenog rezultata u prvenstvu, uspjeli pobijediti te će nam ova predstava donijeti samopouzdanje pred iduće utakmice," objasnio je Deschamps.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.12.2010. u 18:48
    vidi,hrsport ima vidovitog Milana :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.12.2010. u 17:40
    tottenham 3:1 chelsea
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.12.2010. u 16:39
    glavu gore bit će bolje
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.12.2010. u 11:15
    Ma ode Ancelotti najkasnije do nove godine.. Ako izgube protiv Tottenhama moze pakirati kofere :D
    Obrisan korisnik