Nogomet

Robert Prosinečki na klupi Crvene zvezde

Borna Rupnik • četvrtak, 09.12.2010.
Robert Prosinečki na klupi Crvene zvezde
Foto: FaH

Upravni odbor Crvene zvezde jednoglasnom je odlukom potvrdio da će novi trener beogradskog kluba biti bivši hrvatski reprezentativac Robert Prosinečki...

Nakon nekoliko dana brojnih nagađanja, izjava i napisa, stigla je i službena potvrda. Robert Prosinečki novi je trener Crvene zvezde.

Na tu ga je funkciju jednoglasnom odlukom izabrao Upravni odbor beogradskog kluba, bivšeg prvaka Europe i svijeta, koji se sastao u četvrtak poslijepodne.

Klupa Crvene zvezde bit će mu prvi samostalni trenerski posao, a okušat će se u radu s momčadi za koju je zaigrao 1987. godine, zahvaljujući čemu je kasnije dobio i priznanje u vidu titule Zvezdine zvezde. Novi angažman dogovorio je nakon što je bio pomoćnik Slavena Bilića u stručnom stožeru hrvatske reprezentacije.

Robert Prosinečki tako je postao i prvi trener iz Hrvatske koji će voditi neku momčad iz Srbije poslije raspada Jugoslavije. Prvi mu je zadatak uhvatiti vječne gradske rivale, momčad Partizana, koja Crvenoj zvezdi bježi pet bodova. U zadnje tri godine osvojila je tek jedan domaći Kup.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ronny198710.12.2010. u 17:55
    pa oni koji nemaju pojma ne trebaju komentirat... ja se po forumima ne uključujem u rasprave o višoj matematici... btw, klub se zove "CRVENA ZVEZDA" pa ću ga i ja tako zvati... isto kao što kažem "MANCHESTER UNITED" a ne "UJEDINJENI MANCHESTER"...
    ronny1987
  • ronny198710.12.2010. u 17:52
    nije zvezda nacionalistički klub, nego ima nacionalističke navijače... i BBB se deru "ubi srbina" pa kaj to znači da je dinamo fašistički klub?
    ronny1987
  • Obrisan korisnik10.12.2010. u 10:28
    dabogda ti arkan ustao iz groba i poveo navijanje sa severa, znaš za dobrodošlicu!!!! pa od toliko klubova u europi i svijetu on ode u zvezdu..možemo se mi mahniti praviti ali zna se šta je zvezda simbolizira od 90-ih naovamo, gledam one klipove na televiziji, ona crna zastava sa lubanjom i kostima... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.12.2010. u 09:25
    Vuk mijenja dlaku ćud nikadarobijeva razmišljanja 91http://img403.imageshack.us/f/robi1.jpg/Srećom nije igrao u svetom hrvatskom klubu NK Dinamu Zagreb nego NK Croatia klubu koji nekim čudom nikada nije postojao.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.12.2010. u 09:18
    Ma sve je to šta ste naveli super, al kud baš u zvizdu, najljigaviji srpski nacionalistički klub, politički pogurivani u onoj usr... jugi, utakmice se produživale i po 15 minuta samo dok zvezda ne zabije gol. Znam ja da je to "njegov klub", ali meni je ta zvizda najveće nogometno zlo na ovim... [više na forumu]
    Obrisan korisnik