Nogomet

Cvitanich donio peto mjesto Pachuci

Marin Pintur • srijeda, 15.12.2010.
Cvitanich donio peto mjesto Pachuci
Foto: EPA

Svjetsko klupsko prvenstvo koje se tradicionalno održava krajem kalendarske godine polako se bliži kraju. Nakon vrlo uzbudljivog dvoboja meksička je Pachuca na krilima Argentinca hrvatskog podrijetla svladala Al Wahdu i osvojila peto mjesto.

Iako su Meksikanci slovili kao favoriti u ovom dvoboju, momčad Al Wahde se pokazala kao tvrd orah te su ih minute dijelile od petog mjesta na Svjetskom klupskom prvenstvu. Najbolja momčad Ujedinjenih Arapskih Emirata bila je bolji takmac tijekom prvog poluvremena te su došli do zasluženog vodstva u 43. minuti. Nakon dodavanja Brazilca Huga strijelac je bio napadač Ismail Matar.

Vrlo je burno bilo razdoblje između 71. i 77. minute. Prvo je isključen branič azijske momčadi Ali Kamali, a kad se očekivao pojačani pritisak i izjednačenje Meksikanaca, Al Wahda je došla do povećanja vodstva. Činilo se da je pogotkom Mahmouda Al Hammadija u 76. minuti riješeno pitanje pobjednika.

No, trener Pachuce tada odlično reagira i odmah nakon tog zgoditka umjesto Raula Martineza na teren šalje Darija Cvitanicha. Ovaj 26–godišnji napadač je poznat hrvatskoj javnosti jer se prije nekoliko godina spominjao kao potencijalni hrvatski reprezentativac, a iako je član amsterdamskog Ajaxa, u Pachuci se nalazi na posudbi. Cvitanich je režirao preokret postigavši dva pogotka u 82. i 88. minuti, a kako je pravilo da se ne igraju produžeci, prišlo se izvođenju jedanaesteraca.

Upravo je Cvitanich postigao prvi pogodak za Meksikance u raspucavanju, a čini se da je šokantan preokret Pachuce ipak ostavio traga na igrače Al Wahde. Iako su u prve dvije serije bili precizni, nisu realizirali sljedeća dva jedanaesterca što je Pachuci osiguralo osvajanje petog mjesta.

Svjetsko klupsko prvenstvo
Pachuca - Al-Wahda 2:2 (4:2 - 11 m)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!