Košarka

Anzulović se vratio u Cibonu

Iz Draženovog doma:Ivor Krapac • četvrtak, 30.12.2010.
Anzulović se vratio u Cibonu
Foto: Davor Sajko

Dražen Anzulović vratio se na klupu Cibone. Anzulović će u nastavku sezone pokušati usmjeriti Cibose na pobjedničke staze u NLB ligi i ostvariti najviše što se može u hrvatskom prvenstvu i Kupu Krešimira Ćosića - dan prije rastanka s 2010., vodstvo kluba smijenilo je Zdravka Radulovića i dalo priliku novom treneru, koji je potpisao na dvije i pol godine...

Dražen Anzulović, trener Vukova od 2003. do '07. godine, ponovno je na dobro poznatoj klupi. Dva dana nakon teškog poraza od Partizana (85:55) i Ciboninog otklizavanja u opasnu zonu u NLB ligi, s pobjedom više od Zadra i Crvene zvezde koji su na dnu, stigla je vijest o smjeni Zdravka Radulovića i Zulinom povratku u Draženov dom.

Anzulovića ugovor veže uz Cibonu dvije i pol godine, kako vidi budućnost kluba? "Jasno je da nismo na nivou da možemo financijskim sredstima 'kupovati' rezultat prve momčadi. Moramo proizvoditi, uz rezultat prve ekipe koji mora biti na nivou, jedna od prvih zadaća je da konsolidiramo omladinski pogon i iskoristimo potencijale koje imamo, sigurno je da to mora biti 100 posto bolje nego je bilo dosad".

Kako je otkrio predsjednik kluba Ivica Lovrić, rastanak s dosadašnjim i dogovor s novim trenerom dogodili su se u munjevitom roku, uz definitivnu potvrdu sat prije nego je Anzulović predstavljen. Zula je u četvrtak poslijepodne već krenuo na prvi trening sa svojom novom momčadi, a prvu utakmicu odradit će iduće srijede kod kuće protiv Hemofarma, u 14. kolu regionalne lige, u kojoj Cibosi trenutno imaju omjer 5-8.

"Zadovoljan sam što sam se vratio iako znam da se ne vraćam u briljantnu situaciju", kazao je povratnik na Ciboninu klupu: "Bitno je da se što prije ekipiramo i da sve nedoumice koje postoje oko momčadi ili u njoj izbacimo vani. Od prvog treninga večeras, pa nadalje, svi zajedno trebamo raditi na boljitku kluba".

Ivica Lovrić, predsjednik Cibone: "Rezultatska strana bila je izuzetno loša zadnjih mjeseci, dogodio se niz poraza i smatrali smo da je u ovom trenutku nužno angažirati novog trenera. Sretni smo i zadovoljni što se Dražen Anzulović prihvatio ove teške i odgovorne zadaće, vjerujem da njegov angažman jamči kvalitetniju sportsku budućnost".

"Sa Zdravkom Radulovićem smo vrlo brzo uspjeli dogovoriti razlaz, vodio je momčad u možda najtežem periodu od postojanja Cibone, sasvim sigurno to nije bilo lako i trebamo mu izreći zahvalu. No, znamo da klub prvenstveno postoji zbog sportskih rezultata, a ako toga nema, nemate više ni opravdanje da vodite momčad".

Hoće li biti pojačanja, i kada, zasad je teško reći. Želje su organizator igre i visoki igrač koji može pomoći na obje pozicije pod košem - za playa je jedna od varijanti Jerry Johnson, kojeg je Anzulović imao u Charleroiju i Lietuvos Rytasu, ali kako kaže novi trener Cibosa, američki razigravač ima i druge, bolje opcije.

"Pojačanja su nam nužna, tražit ćemo igrače koji bi donijeli kvalitetu više, ali znamo da tržište nije baš puno igrača. Kriteriji nam moraju biti visoki što se kvalitete tiče, a moramo se uklopiti i u financijske mogućnosti kluba", kazao je Zula o potencijalnim novim dolascima, dodajući da sve ideje koje trenutno ima nisu ni blizu realizacije.

Novi trener volio bi zadržati sve koji su dosad nosili momčad, ali ako netko želi napustiti Cibonu, vrata će mu biti širom otvorena: "Predsjednik i ljudi iz kluba obavit će razgovore, i ja ću razgovarati s igračima, moramo ući s čistim mislima u nastavak sezone. Sve nedoumice se odražavaju na parketu, svatko mora biti pošten i reći što želi, a ako netko želi ići, za takvog nema mjesta u klubu".

Mihovil Nakić, sportski direktor: "Moramo biti korektni i prema bivšem treneru i reći da u trenerskom životu postoje trenuci koje ne diktira on sam, već okolnosti zahtijevaju radikalne poteze. I ovaj večerašnji je jedan od takvih, tim više što je trener Radulović prošao kroz kalvariju što se tiče odnosa i okolnosti, svega negativnog što prati rad trenera i neke ekipe".

"Zula i ja surađivali smo praktički od prvog do zadnjeg dana dok je prošli put bio trener Cibone, ta je suradnja bila bez ikakvih potresa. Bilo je uspješno rezultatski i ljudski, nadam se da će tako biti i u periodu koji je sada dogovoren".

Sa željenim pojačanjima ili bez njih, Cibosima neće biti lako uhvatiti konkurenciju u borbi za euroligaški ugovor, ali neće biti predaje: "U zaostatku smo, a jedino što mogu obećati je da ću odraditi posao na parketu da ekipa bude maksimalno spremna. Želja mi je da se igrači nađu u ovom klubu, svi mi trebaju, pa da pokušamo izvući najviše što možemo".

"Koliko je to, vidjet ćemo - naši konkurenti vidjeli su puno slabosti kod nas, namirisali su krv, ali probat ćemo se rekuperirati i vratiti na liniju koja bi nas sve zadovoljila", zaključio je novi Cibonin trener.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zvrx31.12.2010. u 12:52
    Atkins bi sigurno privukao gledatelje, a to je ono što Ciboni treba. Kako je samo uništavo euroligaše. Ja se sjećam kako je Partizan doslovno unakazio. Uprava, dovedite Atkinsa!! Za dobra, stara vremena...
    Zvrx
  • kompressor31.12.2010. u 12:01
    Dovedite Chuckya Atkinsa! Trenutno je slobodan igrac! Neka ga Gira kontaktira i raspita se malo o toj mogucnosti!
    kompressor
  • Obrisan korisnik31.12.2010. u 00:01
    dobrodošao nazad Zula!! najbolje rješenje u ovoj situaciji. u njegovo doba je cibona imala solidan sistem igre a on će uz par pojačanja moći s ovom cibonom itekako konkurirati za naslov prvaka hrvatske (nlb ne vjerujem dok je partizan na ovoj razini). Momčadi je potrebna promjena, dosta im je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.12.2010. u 22:58
    Raduloviću puno hvala na svemu!! U najtežim trenucima nije napustio brod koji tone, uz to u CV je upisao 0-10 u Euroligi,ali mu nije nimalo krivo..A vi šta pljujete po čovjeku, a pravite se kao neki znalci, dovoljno pokazujete kakvi ste ljudi!! Sretno Zula!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.12.2010. u 22:52
    Ne postoji klub na svijetu koji funkcionira samo od svojih igrača, čak i ako pogledaš one sa sjajnim mlađim uzrastima. Klincima treba netko uz koga će stasati. To ne znači da ekipu treba sačinjavati 10 amera. Ne znači niti da cibona ima dobru košarkašku školu. Ali, sve i da dođe neki stranac,u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik