Carling kup, polufinale, 11.01.2011, 20:45 h
West Ham
West Ham 2:1 Birmingham City
Birmingham City

West Ham dobio prvu rundu

Marin Vuković • utorak, 11.01.2011.
West Ham dobio prvu rundu

U prvoj polufinalnoj utakmici Carling kupa nogometaši West Hama na Upton Parku su usprkos isključenju Victora Obinne svladali Birmingham s 2:1 i došli nadomak finala na Wembleyju.

Nakon prvih 90 minuta polufinalnog sraza između West Hama i Birminghama bliže finalu Carling kupa je momčad Avrama Granta. Čekićari su u prvom susretu izborili pobjedu od 2:1, premda su posljednjih pola sata igrali s desetoricom.

West Ham je u prvom poluvremenu bio puno bolji protivnik i to je razdoblje riješio u svoju korist pogotkom Marka Noblea iz 13. minute.

Gosti su nešto bolje zaigrali u nastavku utakmice i nakon serije prilika pred vratima Roberta Greena došli do izjednačenja. Korner Sebastiana Larssona u 56. je minuti glavom u mrežu preusmjerio Liam Ridgewell.

Samo tri minute kasnije pravu je glupost napravio Victor Obinna. U posve bezazlenom dvoboju nakon izvođenja auta namjerno je u nezgodno mjesto udario Larssona i potpuno zasluženo zaradio crveni karton.

Prednost igrača više nije se pokazala presudnom jer u 78. minuti do pobjede su došli domaći nogometaši, i to nakon pogreške vratara Birminghama Bena Fostera, koji je loše reagirao na slab udarac Carltona Colea.

West Ham u uzvrat nosi prednost jednoga pogotka, no Birmingham u ruci ima pogodak u gostima. Putnik u finale Carling kupa bit će poznat nakon uzvratne utakmice u Birminghamu, 26. siječnja.

U srijedu se u 20 sati i 45 minuta u drugom polufinalu na Portman Roadu sastaju Ipswich i Arsenal.

Carling kup

polufinale

West Ham 2:1Birmingham City
Ipswich1:0Arsenal
Arsenal3:0Ipswich
Birmingham City3:1 *West Ham

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Carling kup

polufinale

West Ham 2:1Birmingham City
Ipswich1:0Arsenal
Arsenal3:0Ipswich
Birmingham City3:1 *West Ham

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!