Nogomet

Posavec još razmišlja

Ivana Strahija • petak, 28.01.2011.
Posavec još razmišlja
Foto: Davor Sajko

Varaždinci danas oko podneva kreću za zračnu luku s koje će zatim poletjeti za Tursku. U avionu će biti novi dva novopridošla igrača, Antonio Asanović i Matias Zubak, a hoće li biti i Srebrenko Posavec, bit će odlučeno u petak ujutro.

Trener Samir Toplak izuzetno je zadovoljan do sad odrađenim treninzima, a posebno ga raduje što nema ozljeda, iako igralište s umjetnom travom nije u najboljem stanju. 'Udaren' je temelj, radilo se na fizičkoj kondiciji, dok će u Turskoj, u koju se kreće u petak, svi igrači s popisa dobiti svoju minutažu tijekom dogovorenih pripremnih ogleda te imati priliku da se dokažu i u igri.

No, neki će se morati dokazivati manje od ostalih: "Ne kreću svi od nule, to je jasno, jer su neki igrači svojim odličnim rolama u jesenskom dijelu zavrijedili svoje pozicije. Na ostalima je da se pokušaju nametnuti", kaže Toplak. Tome dodaje: "Po tko zna koji put u zimske pripreme i proljetni dio prvenstva ulazimo oslabljeni, nemamo Golubara, Brezovca, Sačera, ali mislim da možemo dogurati do finala Kupa."

U Tursku idu

Igrači: Saša Dreven, Denis Krklec, Ante Mrmić, Nikola Antolić, Nikola Tkalčić, Dino Škvorc, Ivan Conjar, Adam Sušac, Vinko Pušić, Josip Kvesić, Karlo Šimek, Denis Kaniški, Roberto Punčec, Mario Brlečić, Nikola Šafarić, Andrej Vuk, Dejan Glavica, Saša Hojski, Dominik Glavina, Filip Škvorc, Adnan Aganović, Feđa Dudić, Davor Vugrinec, Matias Zubak, Antonio Asanović.

Stručni stožer: Samir Toplak (glavni trener), Branko Lađević (pomoćni trener), Marijan Mrmić (trener vratara), Dalibor Kišić (kondicijski trener), Nderim Redžaj (fizioterapeut), Darian Tomašić (fizioterapeut), Mario Kovačević (pomoćni trener)

Predstavljen je novinarima popis igrača koji idu na pripreme u Tursku, na kojem nema Leona Kukeca i Alena Mikulčića, ali ima Matiasa Zubaka i Antonija Asanovića. Toplak objašnjava: "Mikulčić nije loš, ali bi teško došao do minutaže, bilo bi mi drago da si pronađe klub u blizini i da ga možemo pratiti. Kukec, naš bivši igrač, teško da može zadovoljiti zahtjevima ove ekipe." Za Asanovića kaže: "Mlad je, ima potez. Nije doduše igrao od 3. mjeseca prošle godine zbog operacije križnih ligamenata, ali je sad u potpunosti spreman", dok je o Zubaku rekao: "Izuzetno je zanimljiv kao igrač i vidi se da ima iskustva."

Novinare je interesirao i status Srebrenka Posavca, kojem je ponuđen šestomjesečni ugovor, no on ga još nije prihvatio: "Od trenutka kad smo mu mi ponudili ugovor njemu se javio netko iz Grčke, pa razmišlja i o toj ponudi. No, ja sam uvjeren da će prihvatiti naš prijedlog. Uglavnom, ima vremena, iz Varaždina se tek u podne kreće za aerodrom", kazao je sportski direktor Stjepan Cvek.

Postavili su novinari i treneru Toplaku pitanje, kako to da za Posavca planira poziciju zadnjeg veznog, kad on to do sad nije igrao? "Na poziciji zadnjeg veznog, s obzirom na odlazak Brezovca, mogao bi nastati propuh ukoliko dođe do ozljede jednog od prvotimaca. To si ne želim priuštiti. K tome, u sustavu kojeg mi igramo s dva zadnja vezna igrača, jedan je ofenzivniji, drugi defenzivniji, a njega planiram za ofenzivnu varijantu."

U Turskoj će Varaždinci odraditi 15 treninga i odigrati šest utakmica: "Svi se veselimo pravim terenima, na kojima ćemo moći igru izbrusiti do savršenstva", rekao je Toplak.

Dodajmo tome da je sportski direktor Cvek s predsjednikom Zlatkom Horvatom u Zagrebu isposlovao deblokadu poslovnog računa NK Varaždina, kojeg je blokirala Porezna uprava sa 7,5 milijuna kuna.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.01.2011. u 01:35
    Kaj Lori ne bre ništ platiti? Za Leona mislim.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.01.2011. u 19:27
    mikulčiću su samo jednu stvar zaboravili reći. to u blizini nije sloboda. koga varteks ne prati, toga pošalje na slobodu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.01.2011. u 12:40
    Nek se Posavec lijepo šminka negdje drugdje, ionako mu se više neda dokazivati, je.beš iskustvo ak ti se neda trčati ...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.01.2011. u 11:36
    Zubak i Asanović su nutra da dobimo nešto love od starijih Asa i Zubka :D
    Obrisan korisnik