Tenis

Mektiću set pravog otpora

Iz Doma sportovaIvor Krapac • ponedjeljak, 31.01.2011.
Mektiću set pravog otpora

Nijemac Michael Berrer, prošlogodišnji finalist PBZ Zagreb Indoorsa, bio je previsoka prepreka za Nikolu Mektića u prvom kolu ovogodišnjeg izdanja turnira. Berrer je slavio uz puno borbe samo u prvom setu...

Hrvatski dan u singlu u Ledenoj dvorani Doma sportova okončan je s jednom pobjedom i tri poraza. Ivan Dodig pobrinuo se za dobru vijest, a lošije su bile ispadanja Roka Karanušića u kvalifikacijama i Franka Škugora i Nikole Mektića u prvom kolu glavnog ždrijeba.

Za kraj tog niza, Mektić se oprostio sa 7:5 i 6:1 u korist ljevorukog Nijemca Michaela Berrera, 66. tenisača svijeta, koji je prošle godine iznenadio probojem do finala, u kojem ga je zaustavio Marin Čilić. Berrer je ove godine došao kao osmi nositelj, doduše, u ne tako dobroj formi kao lani - prije 12 mjeseci je uoči Zagreba osvojio Challenger u Heilbronnu, dok je ove godine na istom turniru zapeo u četvrtfinalu.

"Na ovim većim turnirima se često ne osjećam najbolje, nisam više tako mlad i nije mi sve ovo novo, ali počnem se brže umarati - danas me već u četvrtom gemu uhvatila bol u nozi, a ne znam što je razlog za taj umor. Žao mi je što nisam uspio doći do tie-breaka u prvom setu, pa da vidimo što bi se dogodilo".

Hrvatsko-njemački dvoboj praktički je riješen u završnici prvog seta. Servirajući za tie-break, Nikola je kod zaostatka od 6:5 imao 40:0, no nakon toga više nije uzeo ni poen u tom gemu.

"Na prvoj gem-lopti bilo mi je bitno samo ubaciti prvi servis, izgubio sam taj poen, a nakon toga je bilo nekoliko drugih servisa i uspio je okrenuti. Kod 40:0 sam pomislio i da je možda on glavom već u tie-breaku", prisjetio se Nikola tih trenutaka: "Svaki poen nakon 40:0 odigrao sam ozbiljno, nisam uopće popustio, ali dogodilo se da izgubim pet u nizu".

U drugoj dionici više nije bilo toliko borbe. Nakon što je Berrer iskoristio prvu break-loptu i u ključnom gemu prvog seta breaknuo za 7:5, u nastavku je Nijemac još dvaput oduzeo servis 22-godišnjeg Zagrepčanina i priči je došao kraj dosta brzo. Puno brže nego je najavljivao prvi dio meča.

PBZ Zagreb Indoors, 31.1.2011., prvo kolo: Berrer (Njemačka, 8) - Mektić (Hrvatska, WC) 7:5, 6:1.

Parovi, prvo kolo: Erlich/A. Ram (Izrael) - Garcia-Lopez/Zverev (Španjolska/Njemačka) 6:3, 6:4, Aspelin/Knowle (Švedska/Austrija, 3) - Kunjicin/Ljubičić (Rusija/Hrvatska) 6:2, 6:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.01.2011. u 22:53
    samo mu treba jedna velika pobjeda a pod tim mislim da skine skalp iz top 100. talent je tu. može on to!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.01.2011. u 22:08
    bez dvojbe dolaze bolja vremena
    Obrisan korisnik
  • zrinkec31.01.2011. u 22:06
    može nikola i bolje valda dolazu bolja vremena za njega :)
    zrinkec