Tenis

Dodig: "Uživao sam u svakom trenutku"

Ivor Krapac • nedjelja, 06.02.2011.
Dodig: "Uživao sam u svakom trenutku"
Foto: Dejan Popek

Iako nije sklon velikom pokazivanju emocija, nakon što je došao do dosad najvećeg naslova u karijeri, svojeg prvog na ATP turnirima, i tradicionalno mirni Ivan Dodig nije mogao ne "eruptirati". I to dvaput. Jednom je već mislio da je dobio, no to je poništila odluka suca u stolcu nakon servisa koji nije bio vraćen, ali samo minutu ili dvije kasnije, slavlje je ipak moglo početi. Kako je kazao nakon pobjede, bio je spreman igrati i duže da je to bilo potrebno...

Put nije bio lak, Ivan Dodig je za naslov na PBZ Zagreb Indoorsu morao preko četvorice nositelja u pet mečeva, kronološkim redom, Marcela Granollersa (6.), Ivana Ljubičića (2.), Guillerma Garcia-Lopeza (3.) i Michaela Berrera (8.), kojeg je u finalu pobijedio sa 6:3 i 6:4, jedini preostali protivnik bio mu je Ilja Marčenko, koji ga je lani zaustavio na ovom turniru - no, ove godine nije mu mogao stati na kraj baš nitko.

"Publika me ponijela, igrao sam poen po poen, nisam uopće razmišljao hoću li dobiti ili izgubiti. Uživao sam u svakom trenutku meča".

"Ovo je definitivno moj najsretniji dan u karijeri", opisao je 26-godišnji novi "kralj" Indoorsa što osjeća nakon pobjede, prisjetivši se i zagrebačkog četvrtfinala iz pretprošle godine, što mu je bio prvi značajniji rezultat na nekom ATP turniru: "Ovdje je sve krenulo, a sada sam se na najljepši način odužio Zagrebu, ali i samom sebi".

"Otkako sam došao u Zagreb uoči turnira, u ovih deset dana sam uživao u svakom trenutku. Iskreno, teško sam od samoga sebe mogao očekivati da ću ovdje uzeti naslov, ali cijelo vrijeme sam se osjećao jako dobro u igri i otišao sam do kraja", dodao je Ivan: "Danas sam baš osjećao da igram lako, a činilo mi se da mogu odigrati i još tri-četiri sata, nije bilo toliko dugih izmjena i tako naporno kao u polufinalu".

Slijedi američka turneja

Nakon tjedna pauze, Dodig će idući turnir odigrati u Memphisu, od 14. veljače, tjedan iza toga bit će u Delray Beachu, a potom slijedi povratak u Zagreb - na prvo kolo Svjetske skupine protiv Njemačke, koje se igra od 4. do 6. ožujka u Dvorani II Doma sportova.

Da nije dobio, druga meč-lopta ostala bi u pamćenju - nakon servisa za koji je vjerovao da je dobar, već je počeo slaviti naslov, no sudac u stolcu Cedric Mourier je s malo zakašnjenja dosudio aut i morao je nastaviti igrati: "Prije koju godinu, možda bi mi došlo da 'poludim' na suca i poželim ga izvući iz stolca, ali kao što sam već govorio, u ove dvije-tri godine sam nešto naučio".

"Servirao sam, okrenuo se i bacio reket, nisam ništa čuo, a s moje strane činilo se da je ta lopta bila dobra", nastavio je Dodig, dodajući da mu je Goran Ivanišević rekao da se na tv-u vidjelo da je bilo baš "tijesno": "Poremetilo me što je sudac svoje rekao sa zakašnjenjem, izgubio sam taj poen, ali iza toga sam opet odlično servirao".

Michael Berrer: "Nisam igrao tako dobro danas, bio mi je ovo najlošiji meč tjedna, a nije dobro kada se to dogodi u finalu. No, on je bio na pravoj razini, servirao je kao njegov mentor Goran - kad god mu je trebao prvi servis, ubacio ga je".

"Iz mog kuta gledanja, imao sam dva servis-gema u kojima sam se 'stisnuo', dosta sam mu poklonio - nije morao napraviti previše da me breakne".

Servis se pokazao najvažnijim, ne samo zbog 16 asova. Bilo je i puno servis-winnera: "To je bio ključni faktor, išlo mi je odlično kada je trebalo, super sam se osjećao na servisu. Možda sam neke druge servise čak i previše forsirao, ali jednostavno, tako me povuklo".

Sljedeći izazov? "Nisam još siguran za ostanak u Top 100 u ostatku sezone, nemam još toliko bodova, ali idući cilj bit će mi dolazak među prvih 50 i nadam se da ću to uskoro i postići".

S bodovima koje je uzeo za zagrebački naslov, bit će oko 60. mjesta na svijetu, više nije tako daleko...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.02.2011. u 12:47
    svaka čast... zaslužio je
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.02.2011. u 00:11
    frajer je bolji i od Cilica i Ljube...onaj Marin igra preko kurca...naso picku koja mu trosi pare i pomutila mu pamet...a ovaj moze izgubit sve meceve al bit ce mi bolji jer je srcan..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.02.2011. u 23:46
    gleda san ga na dnevniku večeras.. nisam zna tad rezultat meča, al po njemu se činilo da je izgubija, izgleda je ko na sprovodu, govorija tiho i pomalo, a onda sam čua da govori kako je sritan ka nikad...kakav je onda kad je tužan?
    Obrisan korisnik
  • Bogomdani06.02.2011. u 22:44
    Inače mirni Ivan Dodig? Pa jeli to onaj isti koji je, iznerviran sudačkim odlukama, razbio onaj pokal za drugoplasiranog na nekom Challengeru? :-))))) Uh da mi je bilo vidjeti kako se ta vaza na užas svih rasprskuje u tisuću komada, mislim da je to doista bio komičan prizor! Šalu na stranu... [više na forumu]
    Bogomdani
  • Obrisan korisnik06.02.2011. u 21:21
    Svaka čast. Osvojiti ATP turnir je velika stvar.
    Obrisan korisnik