Tenis

Horvat: "Poseban užitak bio je vidjeti Gorana"

Ivor Krapac • ponedjeljak, 07.02.2011.
Horvat: "Poseban užitak bio je vidjeti Gorana"
Foto: Kristijan Komarica

Prvi naslov Ivana Dodiga na nekom ATP turniru bio je lijep zaključak šestog izdanja PBZ Zagreb Indoorsa, koje - koliko god bilo financijski teško organizirati ovakav turnir - vjerojatno neće biti i posljednje. Na kraju tjedna, direktor Indoorsa Branko Horvat osvrnuo se na proteklih osam dana, uz dodatak da važan dio posla tek slijedi...

"Zadovoljan sam, bilo je puno naših tenisača, kao i uvijek. Svi smo očekivali da će naša prva dva nositelja, Marin i Ljubo, imati najviše šansi za pobjedu, ali kada je Dodig svladao Ljubu, ovo je bio najbolji scenarij", sažeo je Branko Horvat ono što na zagrebačkom Indoorsu uvijek ispadne najljepše - nastup hrvatskih aduta.

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik: "Dok sam ja na čelu Grada, Zagreb Indoors će živjeti - uz Svjetski kup na Sljemenu i atletski miting na Mladosti, spada među tri velika sportska događaja koje ćemo i dalje podržavati".

"Trebat ćemo već sada medijski pripremati turnir za iduću godinu, poraditi da PR bude još bolji".

"Drago mi je što je Ivan uzeo naslov, u polufinalu je ostavio srce i dušu na terenu i siguran sam da je time osvojio sve koji su bili u dvorani ili gledali pred tv-om. Vjerujem da će mu prvi naslov u karijeri biti dobar poticaj, a nastavi li tako, siguran sam da će ih biti još", nastavio je direktor o igračkom dijelu priče, koji je bio uljepšan nastupom Gorana Ivaniševića u paru s Marinom Čilićem.

"Doživljaj uživanja i gledanja Gorana kako igra je meni kao bivšem tenisaču bio veliko zadovoljstvo. Šteta da s Marinom nije dobio taj meč prvog kola i imao još koji nastup", dodao je Horvat o proteklog tjedna dosta zaposlenom najvećem hrvatskom igraču svih vremena, koji je bio i zamjenik direktora i tv-komentator.

Goran Ivanišević: "Zahvaljujem svima koji su podržali turnir i pozivam sve potencijalne sponzore da nam dođu - obećavam da vas nećemo ujesti".

"Ivanov naslov je prava priča, prije dvije godine smo mu dali pozivnicu, a ovog tjedna pokazao je da igrački vrijedi prvih 40 na svijetu, i to debelo, siguran sam da će tamo brzo i stići. Bit će velika pomoć i u Davis Cupu".

"Što se turnira tiče, nismo još zatvorili financijsku konstrukciju, nadamo se da ćemo uz pomoć Grada to uspjeti do kraja godine i za iduću pokušati napraviti još bolji turnir. Dogovor je da se svi koji smo u organizaciji nađemo za nekoliko mjeseci i isplaniramo kako dalje", nastavio je direktor prije nego se okrenuo stvarima koje nisu bile tako dobre.

Popunjenost tribina nije impresionirala. Nije bilo baš tako loše kao, primjerice, u četvrtfinalu Davis Cupa 2006. godine također u Zagrebu, kada je Hrvatska kao branitelj naslova dočekala Argentinu, ali očekivalo se više. "Činjenica je da se status tenisa u medijima promijenio, to je već priča koja traje malo duže, a mislim da je vrijeme da svi koji smo u tenisu, od Hrvatskog teniskog saveza prema nižim razinama, postanemo učinkovitiji, to je u interesu tenisa".

Direktorove suze

Indoors će, izgleda, ići dalje, ali turnir s većom tradicijom s kojim je Branko Horvat godinama gurao kao direktor - više ne. Horvat se tu potpuno slomio, krenule su suze: "Situacija je takva da je Zagreb Open pred otkazom, o tome mi je teško govoriti, organiziramo taj turnir 15 godina i nije mi lako poslati u ATP dopis da odustajemo".

"Potpuno je jasno da Grad ne može sve, čekamo još odgovor nekih prijatelja koje sam kontaktirao mogu li pomoći s nekoliko stotina tisuća kuna da turnira bude - no, kalendar je već izašao bez Zagreb Opena, šanse da opstane su minimalne".

"Rekao bih da smo u organizaciji turnira napravili gotovo sve, promocija je bila odlična, a u uvjetima u kojima radimo jednostavno nismo mogli imati atraktivniji turnir. Imali smo tv-prijenose u preko 50 zemalja svijeta, bilo je puno zanimanja iz inozemstva za Goranov meč... Cijene su bile vrlo pristupačne, 70 kuna za finale nije bilo puno, a ulaznice nismo htjeli dijeliti jer mislim da je ono što igrači pružaju zaslužilo da se ulaznica plati", zaključio je Horvat, uz poziv da se vrlo skoro, od 4. do 6. ožujka, pruži podrška u Davis Cupu protiv Njemačke.

"Prvo kolo Svjetske skupine bit će velik meč za našu reprezentaciju, pobjedom možemo osigurati ostanak u tom rangu, bit će to nova prilika da svi napravimo nešto pozitivno za naš tenis".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.02.2011. u 12:13
    zagreb ima i atp turnir,i utrku skijaškog kupa,i kluba u rukometnoj ligi prvaka, vatrepolo ligi prvaka, košarkaškoj euroligi, dinamo u ligi uefi često, tu su još stolnotenisači, pa atletski kup. nema šta nema. ZAR ZAGREB MORA SVE IMATI?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.02.2011. u 11:48
    Tocno tako!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.02.2011. u 09:27
    Nikad lošiji turnir,katastrofa od tenisa.Zagrebu je dovoljan chalenger na mladosti.
    Obrisan korisnik