Košarka

Aco: "Možda presudni bodovi za Euroligu"

Ante Zovko • srijeda, 09.02.2011.
Aco: "Možda presudni bodovi za Euroligu"
Foto: Kristijan Komarica

U Cedeviti se maksimalno ozbiljno spremaju za završnicu Kupa jer trener Aleksandar Petrović smatra kako bi ti bodovi mogli odigrati ključnu ulogu za euroligaški ugovor.

Za razliku od njihova protivnika Zadra, u Cedeviti nemaju briga što se sastava tiče. Cedevita ima jasan cilj - osvojiti Kup što donosi pet bodova u utrci za Euroligu.

"Klub koji osvoji Kup i samim time dobije pet bodova, za razliku od ostale tri momčadi koje će dobiti samo tri ili jedan bod, u ostatak sezone ulazi rasterećen. S obzirom kako se stvar razvijaju u NLB ligi, postoji mogućnost da će upravo četiri ili dva boda viška ostvarenih u Kupu biti prijelomni za euroligaški ugovor."

Iako priznaje da ga je iznenadilo zadarsko izdanje protiv Igokee, koje je po njemu posljedica igre prinove Downeyja, Aco ima povjerenja u svoju ekipu.

"Mi imamo svoje adute. U solidnoj smo napadačkoj formi, vraćaju nam se Baždarić i Lex Petrović, ali nećemo imati Žižića. Nadam se da ćemo ga uskoro imati na raspolaganju. Možda smo malo rano pustili Plaisteda u Žalgiris jer sada imamo jednog igrača manje u rotaciji."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.02.2011. u 15:54
    Ma daj čovječe, kakva Euroliga, pa to je natjecanje za ozbiljne klubove. Osim toga, Zadar vas je uništio sa 5 igrača. Možete vi, kao i Zagreb, imati svu lovu i sve sponzore ali nikada nećete biti kao Cibona i Zadar!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.02.2011. u 18:10
    gira dominira!
    Obrisan korisnik