Nogomet

Hajduku priznata i 18. titula

S PoljudaBernard Jurišić • srijeda, 09.02.2011.
Hajduku priznata i 18. titula
Foto: Duje Bonačić

Četiri dana prije najsvečanijeg trenutka u godini proslave Hajdukovog stotog rođendana visoka klupska delegacija predstavila je program proslave za naredni vikend. U subotu i nedjelju kulminirat će svečanosti u povodu zatvaranja prvog stoljeća splitskog kluba...

Najviša Hajdukova upravljačka delegacija danas je još jednom prezentirala program proslave stotog rođendana. Predsjednik NO-a Petroslav Sapunar i v.d. predsjednika IO-a Josip Grbić u društvu Hajdukovog publicista Jurice Gizdića i organizatora proslave Damira Karamana još su jednom ponovili sve što Hajdukovce očekuje narednog vikenda.

Priznata i 18. titula

Hajdukov publicist Jurica Gizdić danas je objavio da je stigla i službena potvrda još jednog naslova koji je Hajduk osvojio.

"U Hajdukovoj povijesti bilo je nekih trenutaka koji su posebni i danas želim ukazati na još jedan. Osim 1946., što nam je naknadno priznato, Hajduk je bio prvak i 1945., kad je odigrano prvo prvenstvo Hrvatske. Jadranu je priznata titule koju je te godine osvojio od vaterpolskog, a Gusaru od veslačkog saveza."

"Stoga smo i mi pokrenuli akciju da nam se prizna i ta titula i nedavno smo napokon dobili i službenu potvrdu te titule. Danas ponosno objavljujem kako je Hajduk je ubilježio i 18. titulu. U subotu će se Hajduku tako uručiti pokali i za 1945. i 1946. godinu."

"Hajduk svoj rođendan mora dostojno proslaviti jer je najveći klub na ovim prostorima", kratko je otvorio druženje s medijima Grbić i prepustio riječ Petroslavu Sapunaru. Predsjednik Hajdukova Nadzornog odbora bio je puno rječitiji:

"Svi znamo što stoti rođendan znači za ovaj klub, grad, Dalmaciju, a i za cijelu Hrvatsku. Prije godinu dana donijeli smo program koji je započeo još u svibnju prošle godine i dosad smo izdali 4 knjige. Tri je izdao gospodin Jurica Gizdić, jednu Ivan Gudelj. Imali smo i dvije izložbe. Ovaj veliki jubilej može se proslaviti na način koji je dostojan Hajduka i na način da nitko ne može svojatati ime i zasluge Hajduka. Svi koji su doprinijeli Hajduku zaslužuju da ih se pohvali i obuhvati u sklopu ove proslave."

Program proslave

"U subotu u 9:30h položit ćemo vijenac na stadionu, nakon toga i na Lovrincu za sve naše preminule članove. U subotu u 21h će se dogoditi prezentacija filma u organizaciji HRT-a, a nakon toga nastavljamo druženje do ponoći i novog stoljeća Hajduka. Vjerujem da ćemo ga i dočekati kao novu godinu. Poljud će se u ponoć osvijetliti i imat ćemo spektakularni vatromet. I navijači spremaju svoje programe i svi ćemo zajedno ovjekovječiti ovaj veliki događaj za sva vremena."

"U nedjelju program počinje svetom misom u Svetom Duji, a nakon toga kreće procesija gradom praćena glazbom HRM-a do kazališta, gdje će biti svečana Akademija. Potom slijedi utakmica Hajduk - Slavia u znak sjećanja na povijest i zabavni dio programa koji će trajati do navečer."

"Ovom prilikom želim zahvaliti svim ljudima koji su očuvali tradiciju 'bilih', kao i svima onima koji diljem svijeta nose znamen Hajduka u srcu kao simbol Splita, Dalmacije i Hrvatske. Rezultati koje smo imali kroz ovo stoljeće pokazuje kako jedan klub nošen vjerom svojih navijača može iznova potvrđivati onu našu 'Hajduk živi vječno'". Hvala svima koji su izvukli iz povijesnih knjiga sve podatke po kojima će se nagraditi sve zaslužnike u Hajdukovoj povijesti." "Uživajmo u svemu što nam nudi Hajduk, naš grad i regija i dostojanstveno proslavimo ovaj veliki datum. Uvjeren sam da svi koji vole Hajduka žele ovaj rođendan proslaviti na veličanstven način i da krenemo u gradnju nove sportske povijesti."

Platini poslao čestitku

Za kraj je Sapunar dodao i da je pozivnica poslana čelnom čovjeku Uefe. "Michel Platini je poslao čestitku, zbog obveza nije mogao doći, ali je najavio da će doći u nekom drugom terminu."

Nakon toga riječ je dana "šefu parade" Damiru Karamanu:

"Više od 300 zastavica postavljene su diljem Splita, svi komunalni radnici u nedjelju će raditi u Hajdukovim majicama, a svi gradski autobusi bit će označeni Hajdukovim bojama i porukama. Imamo veliku zastavu koja će biti na Svetom Duji i drugu koja će biti na Marjanu. U subotu od 12 do 14 sati će se igrači Hajduka družiti s navijačima na Rivi."

Stiže i Ibričić

"U nedjelju će početi program od 14 sati kad će Torcida snimati milenijsku fotografiju ispred stadiona, bit će tu navijačice, padobranci koji će donijeti retro-loptu na centar, pjevat će Alen Nižetić i Mladen Grdović. Po prvi put će cijeli stadion raditi koreografiju, a službeni spiker će dirigirati što kad treba napraviti. Senijad Ibričić će odigrati desetak minuta, bit će nam gost, njegova je želja bila da se na taj način oprosti od navijača. Čekat će se stota minuta utakmice sa Slavijom, nakon čega će biti vatromet. Stavros, Coce, Grdović i Ban će nakon toga imati koncert na Poljudu, a u 19:11 sati će biti novi spektakularni vatromet i upalit će se sirene sa svih brodova u splitskim lučicama."

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.02.2011. u 22:05
    Hajduk 100, moj otac 50, veselo će bit. Ako čestitam rođendan Hajduku, čestitam ga i svima nama, navijačima predragog nam kluba. Pa, sretan nam svima rođendan i da ih bar još toliko dođe...
    Obrisan korisnik
  • Dalmatinac8809.02.2011. u 18:50
    Kakva prepucavanja dynamo-hajduk? Hajduk slavi 100 godina postojanja i umisto da svi čestitaju na jubileju tu se priča o broju naslova, kad je dynamo osnovan, ko je više pokra. Za hajduk se ne navija za hajduk se živi i ko to ne razumi nek ne piše gluposti, jedan trofej gori-doli, biti će ih još... [više na forumu]
    Dalmatinac88
  • Obrisan korisnik09.02.2011. u 17:58
    CROsvabo ne seri i ne diraj mi Inter!
    Obrisan korisnik
  • JeremijaX09.02.2011. u 17:13
    Za vrijeme prvog svjetskog rata hajduk je prisilno zapečaćen, ali se nije izgasio jer je već 1918. ponovo službeno postojao! Inače ti hajdukovi igrači su ginuli na frontu, tako da je hajduk u srcu i tada postojao. U drugom svjetskom ratu, klub se ni službeno nije ugasio, ali su većina igrača bili u... [više na forumu]
    JeremijaX
  • Obrisan korisnik09.02.2011. u 17:06
    Ajde,napokon da su uspjeli nešta dobro organizirat i napravit!
    Obrisan korisnik