Nogomet

Srna: "U drugom dijelu prava Hrvatska"

Sa stadiona Aldo DrosinaIvor Krapac • srijeda, 09.02.2011.
Srna: "U drugom dijelu prava Hrvatska"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Bilo je solidno, ali može i bolje - kao i Slaven Bilić, i hrvatski reprezentativci bili su svjesni da je Hrvatska pokazala i "toplo" i "hladno" u dvoboju s Češkom u Puli. Onaj topliji dio pokazao se dovoljnim za pobjedu...

Nikola Kalinić, dvostruki strijelac i prvi junak pobjede, smatra da će 4:2 protiv Čeha koristiti samopouzdanju uoči nastavka kvalifikacija za Euro 2012. u Ukrajini i Poljskoj: "Dobro je, bilo je najbitnije dobiti, važno je za samopouzdanje", kazao je Kalinić, najavljujući i gostovanje u Gruziji: "U ožujku nas čeka vrlo bitna utakmica, nadamo se pobjedi".

"U drugom poluvremenu smo malo pritisnuli, plod te igre bila su dva gola", dodao je Kale, koji je, naravno, bio sretan što je pripomogao s dva pogotka: "Dobro je, zapravo super, imam samopouzdanja i sve je odlično".

Kapetan Darijo Srna osvrnuo se i na bolje i na slabije u hrvatskoj igri: "Dojmovi su sveukupno dobri, no prvo poluvrijeme nije bilo baš sjajno - došli smo do dobrog rezultata na početku, poslije toga dogodili su se pad koncentracije, nekoliko pogrešaka u obrani i olako primanje golova".

"U drugom poluvremenu pokazali smo karakter, bila je to prava Hrvatska, puno bolja nego u prvom poluvremenu, što je rezultat i pokazao - bilo je šansi i dobrih akcija. Iz ovakve utakmice treba izvući sve što je bilo dobro i loše i pripremiti se za Gruziju, kada ne bismo smjeli ispustiti ovakvu prednost ako je budemo imali", dodao je Srna.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!