Nogomet

Dudu: "Puno nam znači, ali važna je Gruzija"

Sa stadiona Aldo Drosina: Ivor Krapac • srijeda, 09.02.2011.
Dudu: "Puno nam znači, ali važna je Gruzija"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Eduardo da Silva je pogotkom već u devetoj minuti "krstio" obnovljeni stadion Aldo Drosina u Puli, a nakon utakmice u kojoj je osigurao prvi korak u pobjedi nad Češkom, kazao je da je ono što čeka u Gruziji znatno važnije. Ognjen Vukojević je, pak, bio sretan što su Puljanima priredili spektakl...

Nije dugo trebalo da se Češka nađe u minusu pred 9.000 tisuća ljudi u Puli, a prvi od dva rana hrvatska "plotuna" potpisao je Eduardo da Silva. Ostatak prvog poluvremena donio je povratak gostiju, no u drugom dijelu Česi više nisu imali odgovor za Hrvatsku.

"Pobijedili smo u prvoj utakmici u godini, to nam puno znači, podiže nam atmosferu i samopouzdanje u reprezentaciji. No, sada trebamo zaboraviti ovaj ogled i spremiti se za iduću utakmicu protiv Gruzije", kazao je Dudu.

"Gol mi puno znači, ali do Gruzije još ima puno vremena, igrat ću za svoj klub i svakako ću biti spreman", dodao je Eduardo, uz nadu da će u Šahtaru imati dobru minutažu: "To će ovisiti o treneru i sustavu u kojem ćemo biti, ne igramo isto vani ili doma, kod kuće je uvijek drugačije... Sada nas čeka Roma u Ligi prvaka, klub je u fazi priprema, igramo prijateljske utakmice da se pripremimo za te susrete".

Ognjen Vukojević odradio je slabijih, prvih 45 minuta hrvatskog nastupa, a poslije utakmice bio je zadovoljan zbog pobjede nad jakim protivnikom: "Pokazalo se da je ovo bio spektakl, svi smo sretni što smo uspjeli pobijediti jako dobru reprezentaciju Češke, publika je stvarno mogla uživati u dobroj utakmici".

"Bilo je lijepih golova, bilo je puno preokreta, htio bih zahvaliti i publici na prekrasnoj atmosferi. Sretan sam, provjera je imala svrhu", zaključio je Ogi.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Dinaminjo09.02.2011. u 22:48
    Taj dečko je predodređen za povijesne knjige, ovo je 2. stadion na kojem postiže prvi pogodak..
    Dinaminjo
  • Obrisan korisnik09.02.2011. u 22:45
    CAR
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.02.2011. u 22:45
    upravo se vratih s tekme. Simpatičan mali stadion taj Drosina. Ima samo jedan veliki kiks, dva ulaza za tribinu koja prima 3.500 ljudi. Takvo gnječenje nisam još nikad doživio. Tekma je bila zanimljiva i što je najbitnije efikasna. Čestitke našima, posebice Iličeviću na previjencu
    Obrisan korisnik