Tenis

Kvalifikant zaustavio Karlovića

Ivor Krapac • srijeda, 16.02.2011.
Kvalifikant zaustavio Karlovića
Foto: Kristijan Komarica

32-godišnji Amerikanac Michael Russell, koji je do glavnog ždrijeba došao kroz kvalifikacije, ostavio je Hrvatsku na samo jednom predstavniku na ATP turniru u Memphisu. Russell je nadjačao Ivu Karlovića, koji se, tako, neće pridružiti Ivanu Dodigu u osmini finala...

Za razliku od Ivana Dodiga, Ivo Karlović u utorak nije slavio pobjedu u prvom kolu turnira iz serije 500 u Memphisu. Još uvijek u potrazi za pravom formom nakon lanjske stanke zbog ozljede i operacije ahilove tetive, Karlo se nije dugo zadržao u ždrijebu, uz poraz sa 6:1 i 7:6(1) u korist kvalifikanta Michaela Russella.

Iskusni američki tenisač, 107. na svijetu, brzo je odjurio u prvom setu, uz tri breaka u nizu nakon 1:1, što je za Karlovićeve suparnike uspjeh kakav se događa jako rijetko. Bez obzira na formu i izdanje u kakvom je tog dana, nije lako triput zaredom oduzeti Karlov servis.

U drugom setu je to već bilo normalnije iz kuta gledanja 208 cm visokog Zagrepčanina. Taj dio meča prošao je bez gubitaka servisa i break-lopti na bilo kojoj strani, no Russell je dočekao svoju šansu u tie-breaku - uz dva rana mini-breaka, brzo je izgradio veliku prednost, a nakon toga se više nije osvrtao.

32-godišnjak rodom iz Detroita je, tako, uzvratio trenutno četvrtom hrvatskom reketu za poraz u jedinom dosadašnjem međusobnom susretu, 2007. godine u drugom kolu New Havena, kada je Ivo slavio sa 7:6(2) i 6:4.

ATP Memphis, prvo kolo: Russell (SAD, Q) - Karlović (Hrvatska) 6:1, 7:6(1), Dabul (Argentina) - Przysiezny (Poljska) 7:5, 6:4.

Parovi, prvo kolo: Del Potro/Štepanek (Argentina/Češka) - Brown/Wassen (Njemačka/Nizozemska) 7:6(5), 3:6, 14:12.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!