Tenis

Roddick i Querrey s preokretom

Ivor Krapac • srijeda, 16.02.2011.
Roddick i Querrey s preokretom
Foto: EPA

Drugi dan ATP turnira iz serije 500 u Memphisu zaključen je pobjedama vodećih američkih aduta, prvopostavljenog Andyja Roddicka i petog nositelja Sama Querreyja, koji brani naslov. Oba Amerikanca slavila su u tri seta...

Andy Roddick i Sam Querrey nisu se dali iznenaditi na prvoj prepreci u Memphisu - no, posao im nije bio lak. Prvopostavljeni Roddick, pobjednik iz 2002. i '09. godine, probio se u osmini finala s 4:6, 6:2 i 6:3 protiv Litavca Richarda Berankisa, dok je Querrey u meču sa samo jednim breakom sa 6:7(5), 7:6(5) i 6:4 ispratio Uzbekistanca Denisa Istomina.

Nakon gubitka prvog seta, Roddick je pronašao put protiv 20-godišnjeg Berankinsa, koji je 2007. osvojio juniorski US Open i bio prvi na svijetu u toj konkurenciji. Kako je Amerikanac opisao nakon pobjede, bio je to meč u kojem suparniku nije dao puno šansi za igru, barem kada je servirao.

Sve je bilo riješeno u udarac-dva, a sveukupno je zabio 23 asa: "Teško da smo mogli vidjeti kakav je zaista jer mu uopće nisam dao ritma. To mi je vjerojatno dalo prednost u trećem setu, nije igrao gotovo ništa na mojem servisu, a onda je najednom morao vratiti loptu u teren na važnom poenu, što nije lako".

Querrey je u svoj meč ušao s dodatnim pritiskom s obzirom da je na prva tri ovogodišnja turnira bio bez pobjede, ali povratak u grad u kojem je lani otišao do kraja pokazao se sretnim. U ogledu u kojem se jedini break dogodio u trećem setu nadjačao je Istomina, probivši se u osminu finala nakon dva sata i 22 minute na terenu.

"I prošle godine počeo sam slično, doživio sam poraze u prva tri meča u sezoni, da bih potom dobio težak meč u San Joseu - i stvari su se nakon toga pokrenule", kazao je branitelj naslova, optimističan da su muke s početka 2011. sada iza njega.

ATP Memphis, prvo kolo: Roddick (SAD, 1) - Berankis (Litva) 4:6, 6:2, 6:3, Querrey (SAD, 5) - Istomin (Uzbekistan) 6:7(5), 7:6(5), 6:4.

Parovi, prvo kolo: Butorac/Rojer (SAD/Nizozemski Antili, 4) - S. Gonzalez/Kas (Meksiko/Njemačka) 4:6, 6:3, 10:6.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!