Tenis

Dodig protiv Del Potra

Ivor Krapac • četvrtak, 17.02.2011.
Dodig protiv Del Potra
Foto: EPA

Ivan Dodig u četvrtak će se boriti za prolazak u četvrtfinale ATP turnira u Memphisu, a s druge strane mreže bit će Juan Martin Del Potro, pobjednik US Opena iz pretprošle godine, koji je sinoć dosta lako izašao na kraj sa Johnom Isnerom. Prvo kolo donijelo je poraze još trojice nositelja, uključujući i ispadanje drugopostavljenog Fernanda Verdasca u reprizi finala San Josea...

Startna pobjeda Ivana Dodiga nad Rainerom Schüttlerom donijela je 26-godišnjem Međugorcu jedan dan čekanja kojeg će zvučnog protivnika dočekati u osmini finala, a u ogledu Juana Martina Del Potra i šestog nositelja Johna Isnera, dočekao je 22-godišnjeg Argentinca. Del Potro je slavio sa 6:4 i 6:3, uz jedan break u prvom i još dva u drugom setu.

Nakon što je propustio gotovo cijelu prošlu sezonu zbog ozljede i operacije desnog ručnog zgloba, pobjednik US Opena iz 2009. naznačio je da se vraća u formu prošlotjednim polufinalom San Josea, a protiv Dodiga će tražiti novi korak za skok s tek 298. mjesta na svijetu, koje trenutno drži. Meč je na rasporedu u četvrtak kao četvrti iza 17 sati po našem vremenu na središnjem terenu, ne prije 21.

Juan Martin Del Potro: "Nakon San Josea imam nešto više samopouzdanja, ali svaki tjedan je težak. Kada ste jako dugo van akcije zbog ozljede, nije se lako vratiti, pogotovo ukoliko niste nositelj - treba mi vremena na terenu, moram igrati što više mečeva, popravljati igru i nadati se da ću biti pravi u drugom dijelu sezone".

Milos Raonic potvrdio je da nedjeljno finale San Josea nije bilo slučajnost. Kao i prije tri dana, i u prvom kolu Memphisa bio je jači od Fernanda Verdasca, slomivši drugopostavljenog ljevorukog Španjolca sa 6:4, 3:6 i 7:6(5).

Verdasco nakon poraza nije bio baš impresioniran onime što je pokazao njegov protivnik, tvrdeći da tu ni nije bilo igre: "Nadam se da ćemo se uskoro sresti na zemlji da mu pokažem što znači igrati tenis, ući u nekoliko izmjena, trčati, a ne sve odraditi serviranjem".

Kanađanin crnogorskih korijena je, inače, sinoć imao 16 asova i visokih 69 posto ubačenog prvog servisa, sumnjamo da će se ispričavati Verdascu zbog toga.

Lleyton Hewitt i Florent Serra također su ubilježili startne pobjede nad nositeljima. Hewitt je sa 6:4 i 7:6(3) ispratio Yen-Hsuna Lua (7.) s Kineskog Tajpeha, dok je Serra prošao predajom Xaviera Malissea (9.) kod zaostatka od 6:2 i 1:0 zbog glavobolje.

Amerikanci su već dobili dvojicu četvrtfinalista. Četvrti nositelj Mardy Fish trebao je dva sata i 40 minuta za dolazak do 6:7(5), 6:4 i 7:6(3) protiv Slovaka Lukaša Lacka, dok je kvalifikant Robert Kendrick u američkom ogledu proslavio 7:6(5) i 6:3 protiv Jamesa Blakea, vlasnika pozivnice. 31-godišnji Kendrick probio se u svoje prvo ATP četvrtfinale još od srpnja 2006., kada je bio među posljednjih osam u Newportu.

ATP Memphis, 16.2.2011., prvo kolo: Hewitt (Australija) - Lu (Kineski Tajpeh, 7) 6:4, 7:6(3), Serra (Francuska) - Malisse (Belgija, 9) 6:2, 1:0, predaja Malissea, Del Potro (Argentina, WC) - Isner (SAD, 6) 6:4, 6:3, Raonic (Kanada, WC) - Verdasco (Španjolska, 2) 6:4, 3:6, 7:6(5).

Osmina finala: Fish (SAD, 4) - Lacko (Slovačka) 6:7(5), 6:4, 7:6(3), Kendrick (SAD, Q) - Blake (SAD, WC) 7:6(5), 6:3.

Parovi, prvo kolo: Mirnji/Nestor (Bjelorusija/Kanada, 1) - Lu/Tipsarević (Kineski Tajpeh/Srbija) 6:3, 6:1, R. Harrison/Roddick (SAD, WC) - Becker/Kohlmann (Njemačka) 6:4, 7:6(3), Knowles/Mertinak (Bahami/Slovačka, 3) - Erlich/Ram (Izrael) 6:4, 6:4, Melo/Soares (Brazil) - Lipsky/Martin (SAD, WC) 6:3, 3:6, 15:13.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • torrente8717.02.2011. u 13:31
    Eto ti(Verdasco) bi se žalio da imaš dobar servis.. Odvratan je tip.on i svi ovi koji se žale kad ih netko izbombardira servisima.. Možda bi gospodin htio da mu se svaka lopta na smash nabaci, da suparnik ima samo drugi servis, da ne trči uopće.. Gade mi se ovi cigani
    torrente87