Nogomet

Varaždinci imaju i vođu i kapetana

Ivana Strahija • subota, 19.02.2011.
Varaždinci imaju i vođu i kapetana
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Najveći je dobitak priprema ekipa, kazao je trener Varaždina Samir Toplak, otkrivši kako se uz Roberta Punčeca kao kapetana, momčad ima i vođu u Nikoli Šafariću.

Nakon što su Varaždinci odradili skoro sve zakazane pripremne susrete, trener Samir Toplak ima zašto biti zadovoljan. "Najveći je dobitak priprema ekipa, imam mnogo igrača podjednake kvalitete i mogu 'miksati'. Sad smo skoro godinu dana skupa, momci se znaju ponašati, raditi i imaju kvalitetu."

Toplak je i o svakom igraču koji ga se dojmio kazao ponešto: "Šafarić je postao dirigent ekipe, Aganović će nam u proljeće biti izuzetno bitan u ekipi, Brlečić i F. Škvorc napravili su vidljivi pomak na bolje, a Hojski i Glavina su na polušpici odlični, različiti su igrači i moći ću ih koristiti već prema protivniku." Tome je dodao kako je Punčec kapetan, što mladom hrvatskom reprezentativcu izuzetno mnogo znači, ali da je i Šafarić izuzetno važan na terenu.

Još fali…

Iako je nekoliko puta tijekom prijelaznog roka Samir Toplak kazao da na skoro svim pozicijama ima dovoljni broj igrača, čini se da bi mu ipak mogao nedostajati koji u zadnjem redu: "Ako otiđe neki od mladih igrača iz zadnje linije na kraju sezone, bit ćemo tanki na tim pozicijama. Zato već sad moramo o tome misliti", rekao je trener. Time je objasnio i izvjesnog Žigmana u sastavu Varaždina u utakmici protiv Zeline: "Taj je stoper prošao Interovu školu, sad je trenutno u Bistri. Nismo se odlučili za njega, ali je teško u jednoj utakmici nešto vidjeti."

"Najradije bismo da prvenstvo već sutra počne. Mislim da se momčad dosta promijenila psihički, momci su sazreli, mislim da nas čeka dobro proljeće i odlični rezultati", rekao je 'vođa' ekipe, Nikola Šafarić.

Ostaje međutim problem postizanja golova, gdje varaždinska ekipa još uvijek ima problema, što je komentirao sportski direktor Stjepan Cvek: "Mislim da bismo u proljeće trebali biti bolji no u jesen, a Vugrinca čekamo da konačno da ono što se od njega očekivalo kad je stigao." Na to se nadovezao i trener Toplak: "Vugrinec, kao i Šafarić te Aganović, sad su s nama prošli pripreme i to bi se trebalo vidjeti u igri", kazao je Toplak, odbivši koristiti odlazak Brezovca u Dinamo kao alibi.

Iako im alibiji ne trebaju, Varaždinci su sada u sasvim drukčijoj situaciji no na jesen: "U jesen smo imali olakšavajuću okolnost: baš svi su nas otpisali, pa su nam i protivnici tako pristupali, dok smo mi igrali rasterećeno i bez pritiska. Sad smo respektabilna ekipa, vjerojatno će nas svi ozbiljnije shvaćati, i zbog toga će nam biti nešto teže."

Ciljevi Varaždina su, zbog dobrih rezultata i igara u jesenskom dijelu, također eskalirani, pa je tako Cvek rekao: "Motiv igrača treba biti dohvaćanje Europe i finala Kupa." Nije međutim pritom rekao kada misli igračima dati plaće, koje nisu dobili od 'velike isplate' u prosincu, kad je isplaćen zaostatak od 12 mjeseci, ali do rujna. Neslužbeno smo od Cveka uspjeli saznati: "Plaće će biti do prve utakmice prvenstva", rekao nam je.

Dodajmo ovome da će se 1. ožujka održati redovna sjednica Skupštine Varaždina, gdje će uz financijsko izvješće biti odabrani i novi članovi Izvršnog odbora. Klupski je račun inače odblokirala Porezna, kao dar za Valentinovo, a što se tiče licenciranja, ove godine ne bi trebalo biti paničnog slaganja papira u posljednji tren, jer su dvije trećine posla već odrađene, kazao je klupski glasnogovornik Siniša Kalajdžija.

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.02.2011. u 12:30
    "Motiv igrača treba biti dohvaćanje Europe i finala Kupa." apsolutno se slažem
    Obrisan korisnik