Tenis

Mario Ančić prekida karijeru

Ante Zovko • nedjelja, 20.02.2011.
Mario Ančić prekida karijeru
Foto: Dejan Popek

Zbog ozljede leđa koja ga je mučila proteklih godina i prije toga mononukleoze Mario Ančić odlučio je prekinuti profesionalnu karijeru u 26. godini.

Mario Ančić odlučio je reći zbogom tenisu. Četverogodišnja bitka s ozljedom leđa te prije toga mononukleozom pokazala se prezahtjevnom i mladi je Splićanin odlučio povući se.

Ančić je najavio kako će o razlozima odlaska i općenito svoja razmišljanja s javnosti podijeliti u srijedu u Splitu na konferenciji za novinare.

Jedan od naših najboljih tenisača ikada u karijeri je osvojio tri ATP naslova, Davis Cup s Hrvatskom 2005. i olimpijsku broncu u Ateni 2004. u paru s Ivanom Ljubičićem. Osim toga, igrao je polufinale Wimbledona, četvrtfinale Roland Garrosa, a u srpnju 2006. bio je sedmi tenisač svijeta.

Sve je krenulo nizbrdo u veljači 2007. prije Davis Cup susreta s Njemačkom. Tada mu je dijagnosticiran teži oblik mononukleoze. Nekoliko se puta vraćao, 2009. je igrao finale Zagreba i polufinale Rotterdama, ali je u svibnju prošle godine stigla nova teška ozljeda, ovaj put leđa koja se pokazala presudnom za kraj karijere.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.02.2011. u 21:43
    Mario sretno u daljnjem životu!Nekako sam se potajno nadao da ćeš se vratiti na teren još jednom ali ipak to se nažalost neće dogoditi.Uvijek sam uživao u tvojim mečevima i gledao sam ih sa velikim guštom;).Posebno ću pomatiti pobjedu sa Ljubom u paru na OI za brončanu medalju,zatim polufinale... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.02.2011. u 14:43
    Hm, primjetim nekritičku podršku za Marija Ančića - Maćuna. Možda je tako i u redu, za igrače koji su uslijed nevolje morali prekinuti karijeru, iako je ovo zapravo lanjska vijest za svakoga tko je imalo in u tenisu. Ja ću se ipak od Marija Ančića oprostiti ponešto kritičkijim upisom - otišao je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • rios21.02.2011. u 10:03
    Tako je...Mario je bio primjer jedinog mlađeg tenisača koji je u 2000-ima doslovno zbunio javnost i konkurenciju sa svojom suverenom igrom na mreži, kao da je došao zamrznut iz 90-ih. Prvu nevjerojatnu vještinu pokazao je na Federeru u Wimbledonu 2002., a poslije su njegovu upornost i borbenost, te... [više na forumu]
    rios
  • Obrisan korisnik20.02.2011. u 23:08
    Bog mu da zdravlje, ali brate uvik je bija mekan i slinav, nije on za pravi sport.
    Obrisan korisnik
  • The Phantom20.02.2011. u 22:43
    Velika šteta, jako mi je ža šta prekida karijeru. Ostat će mi upamcen najviše po Davis cupu i kad je razbija Federera!
    The Phantom